17. března 2021 • 22:52

SESTŘIHY LM: Bayern a Chelsea vyhrály i v odvetě a jsou ve čtvrtfinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Úřadující vítěz soutěže po úvodním triumfu 4:1 v Římě porazil v domácí osmifinálové odvetě Lazio 2:1. Mezi osm nejlepších týmů se poprvé od roku 2014 probojovala Chelsea. Po vítězství 1:0 na neutrálním hřišti v Bukurešti si doma poradila s Atléticem Madrid 2:0.



V Mnichově otevřel skóre ve 33. minutě z penalty Lewandowski. Polský kanonýr se zapsal mezi střelce v sedmém soutěžním utkání za sebou. Pojistku přidal po změně stran po dvou minutách na hřišti střídající Choupo-Moting. V 82. minutě snížil střídající Parolo.

Bayern postoupil do čtvrtfinále podeváté za posledních deset sezon. V Lize mistrů neprohrál od března 2019 už 19 zápasů po sobě a vyrovnal klubový rekord v neporazitelnosti z let 2001 a 2002.

SESTŘIH LM: Bayern - Lazio 2:1. Obhájce pokračuje, římský celek přehrál i podruhé
Video se připravuje ...

Chelsea, která předtím vypadla v osmifinále čtyřikrát po sobě, na rozdíl od španělského soupeře nepřišla o výhodu domácího prostředí. V Londýně se „Blues“ prosadili z první vážné akce v 34. minutě. Werner po rychlém brejku přihrál před branku na zakončujícího Ziyecha.

Od 81. minuty navíc hráli přesilovku, protože Savič udeřil loktem Rüdigera do hrudníku a dostal červenou kartu. Ve čtvrté minutě nastavení završil výsledek po půlminutě pobytu na hřišti střídající Emerson.

Trenér Tuchel od lednového příchodu neprohrál s Chelsea ani třinácté soutěžní utkání a vytvořil klubový rekord. Pošesté v řadě navíc jeho mužstvo nedostalo gól.

Mezi nejlepší osmičkou týmů nechybí rovněž Dortmund, Liverpool, Manchester City, Paris Saint Germain, Porto a Real Madrid. Losování čtvrtfinálových dvojic se uskuteční v pátek.

SESTŘIH LM: Chelsa - Atlético 2:0. Domácí si v odvetě pohlídali postup
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34. Zijach, 90+4. Emerson

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mendy – Azpilicueta (C), K. Zouma, Rüdiger – R. James, Kanté, Kovačić, M. Alonso (90+4. Chilwell) – Zijach (77. Pulisic), Havertz (90+3. Emerson) – Werner (83. Hudson-Odoi).

Hosté: Oblak – Trippier (69. Lemar), Savić, J. Giménez, Lodi (46. Hermoso) – M. Llorente, Koke (C), Saúl, Carrasco (53. M. Dembélé) – L. Suárez (59. Á. Correa), Félix.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Arrizabalaga, Giroud, Pulisic, Chilwell, Hudson-Odoi, Gilmour, Emerson, Anjorin

Hosté: Grbić, San Román, Kondogbia, Torreira, Correa, Lemar, Herrera, Felipe, Vitolo, Dembélé, Hermoso, Vrsaljko

Karty

Domácí: Havertz

Hosté: Lodi, Saúl, J. Giménez, Koke, Savić (č)

Rozhodčí

Orsato – Giallatini, Preti (vš. ITA)

Stadion

Stamford Bridge, Londýn

Góly

Domácí: 33. Lewandowski, 73. Choupo-Moting

Hosté: 82. Parolo

Sestavy

Domácí: Nübel – Pavard, J. Boateng (46. Süle), Alaba, Lucas Hernández – Goretzka (64. A. Davies), Kimmich (77. Javi Martínez) – Sané, T. Müller (C) (71. Musiala), Gnabry – Lewandowski (71. Choupo-Moting).

Hosté: Reina – Marušić, Acerbi, S. Radu – Lazzari (55. Parolo), S. Milinković-Savić (C), Escalante (84. Akpa-Akpro), Alberto (75. Cataldi), Fáris (46. Lulić) – Muriqi (55. Pereira), Correa.

Náhradníci

Domácí: Schneller, Süle, Martínez, Choupo-Moting, Davies, Sarr, Roca, Musiala

Hosté: Strakoša, Patric, Leiva, Pereira, Hoedt, Parolo, Immobile, Lulić, Cataldi, Musacchio, Akpa-Akpro

Karty

Domácí: Goretzka

Hosté: S. Radu, Acerbi, S. Milinković-Savić, Correa

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (vš. ROU)

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud