Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bizarní příběh z olympijských her: Tenhle tým až teď dorazil domů!

Autor: sm

Koronavirus byl téměř druhým jménem pro olympijské hry v Tokiu. Nejprve muselo dojít k přesunu o rok, později se týmy musely potýkat s různými omezeními, ale také karanténou. Jeden z týmů kvůli tomu ještě od ukončení her ani nedorazil domů!

Olympijské hry skončily už 8. srpna, ale tým z Cookových ostrovů ještě stále nedorazil zpět domů. Delegaci sportovců zkřížily plány právě koronavirová opatření a lockdown.

Ve skupině sportovců byl také předseda národního olympijského výboru, Hugh Graham. Ten s olympioniky strávil dva týdny v karanténě v novozélandském městě Christchurch, kde tým přestupoval.

Pak přišly dva měsíce v Aucklandu, který byl zrovna v uzávěře. Izolce je nemine ani teď, po návratu na Cookovy ostrovy, kdy budou muset být v karanténě dva týdny.

„Některé dny byly dobré, někdy jsem trpěl, když jsem byl jen sám se sebou. Po tom všem dalších čtrnáct dní karantény už zvládnu. Alespoň budu doma,“ řekl Graham.

Cookovy ostrovy sice letos nezískaly žádnou medaili, ale potěšující je pro tým už minimálně fakt, že jeho domovina měla na hrách zastoupení už podeváté v řadě.