Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Medailistu z MS surově zavraždili: Bezvládné tělo leželo v krvi na ulici!

Autor: ris

Ekvádor je jedno z nejnebezpečnějších míst planety, na což doplatil také slavný sprinter a bronzový medailista z mistrovství světa v Dauhá zpřed dvou let Álex Quiñónez (†32). Zastřelili jej před nákupním centrem ve městě Guayaquil.

Spolu s atletem zemřel po brutálním útoku také další muž - Christopher Arcalla Ramírez. „Oběti po několika střelných ranách do hlavy zůstaly bezvládně ležet na zemi,“ uvedli tamní kriminalisté, podle nichž se chladnokrevné popravy dopustili muži převlečení za policisty.

„Přišli jsme o nejlepšího sprintera v historii země,“ konstatoval zdrcený ekvádorský ministr sportu Sebastián Palacios, který jako první smutnou zprávu oficiálně potvrdil.

Quiñónez měl Ekvádor reprezentovat i na letošních olympijských hrách v Tokiu. Kvůli promeškání antidopingové kontroly o sportovní svátek přišel. Tamní olympijský výbor ho z nominace vyřadil. „Omlouvám se, chtěl jsem fanouškům znovu dopřát pozitivní emoce,“ litoval pak běžec.

Nad jeho smrtí truchlila celá řada jeho kolegů. Nejdojemnější vzkaz poslala sprinterka Angela Gabriela Tenoriová. „Bratříčku, leť vysoko. Navždy tě budu nosit v srdci. Mám tě ráda,“ vzkázala do nebe příteli.

Oba zavraždení muži zůstali v kaluži krve ležet na ulici
Oba zavraždení muži zůstali v kaluži krve ležet na ulici