Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Leháro v Dubaji? Tenisová kometa Barbora Krejčíková sbírá po 119 zápasech síly

Autor: as

Vyplácla se na pláži a znavené tělo nechává napospas blahodárným slunečním paprskům. Tenistka Barbora Krejčíková (25) je v ráji. Po vyčerpávající sezoně má konečně volno!

Žádná jiná tenisová profesionálka toho letos nenahrála tolik co ona! Česká hvězda byla jedenáct měsíců v plném zápřahu, kromě dvouhry zvládla celoroční program i v deblu, jako bonus si v grandslamové Austrálii střihla (vítězný) turnaj ve smíšené čtyřhře. Do toho olympiáda, úmorné cestování a všechny ty vyčerpávající bubliny spojené s covidem. Odehrála 119 zápasů!

„Teď budu hodně odpočívat a spát,“ malovala si po nedávném triumfu ve čtyřhře na Turnaji mistryň, kterým sezonu ukončila. „Vyvalím se na pláž, dám si nějaké nezdravé jídlo, které celý rok nemůžu. Strašně se těším na sluníčko,“ zasnila se. A přání si už vrchovatě plní. Včera se pochlubila fotkou z pláže, v kloboučku jí to náramně sekne. Kam vyrazila? To zatím neprozradila, nicméně nejspíš stejně jako v minulých letech do Dubaje.

Hurá do práce

Až si odfrkne, začne pilovat kondici. Moc času není, už za tři týdny letí do Austrálie. A vysilující kolotoč se roztočí znovu... Depka? Vůbec ne. „Léta jsem se snažila dostat nahoru a teď, když jsem konečně mezi nejlepšími, si to chci naplno užít. A to včetně čtyřhry, vždyť se nám v ní s Katkou tak daří,“ uklidnila Bára fanoušky, že i příští rok je připravena na velké věci.

Barbora Krejčíková má za sebou opravdový tenisový kolotoč. Teď si užívá odpočinek v teple.
Barbora Krejčíková má za sebou opravdový tenisový kolotoč. Teď si užívá odpočinek v teple.