Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Celou noc jsem nespal! Trpišovského zdrtila zpráva o Tvrdíkově rakovině

Autor: ČTK, ljš

Musíme bojovat pro něj! Trenér Slavie Jindřich Trpišovský emotivně popsal, jak ho zasáhla zpráva o vážných zdravotních problémech svého šéfa Jaroslava Tvrdíka. Ten ve středu potvrdil, že bojuje se zákeřnou rakovinou a musel podstoupit akutní operaci.

Trpišovský přiznal, že krutou zprávu se dozvěděl už před několika dny. „My, kteří jsme s ním v užším kontaktu, jsme to věděli už od minulého týdne. V momentě, kdy mi to řekl, jsem celou noc nespal. Je to věc, která se mě osobně hluboce dotýká, protože jsme spolu delší dobu v dennodenním úzkém kontaktu. Je to náš šéf, všechny nás do Slavie přivedl, Slavii vybudoval. Je to člověk, ke kterému máme úzké vazby. Já s ním byl v kontaktu do posledního dne, než došlo k tomu zákroku,“ řekl Trpišovský na tiskové konferenci v St. Pöltenu, kde má Linec pro odvetu osmifinále domácí azyl.

Celý tým teď chce svého šéfa co nejvíce podpořit a má na to jasný recept. „Je to věc, která je pro nás strašně nepříjemná. Jediné, co můžeme dělat, je snažit se ho povzbuzovat a dělat mu radost výsledky. Víme, jak mu na Slavii záleží, jak je to pro něj důležité. Takže se budeme snažit, abychom odváděli co nejlepší výkony a pomohli mu v boji, který bude podstupovat a který bude dlouhodobý. Chceme, abychom mu zlepšovali náladu, aby byl co nejdříve zase mezi námi,“ dodal Trpišovský.

První příležitost budou jeho svěřenci už ve čtvrtek večer, kdy nastoupí v odvetě osmifinále Konferenční ligy proti Linci. Ostatně po vítězství jako nejlepší medicíně volá i sám pacient. „Věřím, že pro mě kluci ve čtvrtek postoupí a bude to jízda až do finále,“ vzkázal Tvrdík z nemocnice.

Vrba a Trpišovský změnili český fotbal, říká Lička. Co s nimi pojí Bílka?
Video se připravuje ...