Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Střelec Jan Kuchta se vrátil od oltáře na sraz nároďáku před baráží o MS: Zaber, ženáči!

Autor: nem

Ze žhavé svatební noci s rozkošnou chotí Barborkou do chladného pražského rána s partou chlapů. Z malebného zámku Mcely do strahovských ruin. Z voňavého kvádra do propocené teplákovky...

Tohle všechno má za sebou Jan Kuchta (25). V pondělí se ženil a včera polykal přípravné dávky fotbalové reprezentace před semifinále baráže o MS ve Švédsku (zítra od 20:45 vysílá ČT sport).

Góly »Železničáře«

„Budu s týmem na snídani,“ pověděl Blesku Kuchta. Co slíbil, to splnil a v 11:00 už zařezával na place. Běhal, krotil balon a vtipkoval s parťáky. Ostatně, kdo by měl být veselejší než čerstvý novomanžel okouzlující blondýnky a ještě ke všemu dcery šéfa FK Mladá Boleslav Josefa Dufka? No a navíc by měl být »Kuchtič« v klíčovém duelu národního výběru v Solně první volbou české ofenzivy. Ve třech zápasech ruské ligy dal v triku Lokomotivu Moskva dva góly a na další přihrál. Včetně přípravy se v devíti duelech za »Železničáře« trefil sedmkrát. 

Hop nebo trop

Při zranění elitního čarostřelce Patrika Schicka by ho z hrotu mohl vyštípat snad jen sparťan Adam Hložek (19), který ovšem tohle téma diplomaticky odpálkoval slovy: „Od toho je tu trenér.“ Ať tak či tak, bude to ve Friends Areně u jezera Rastasjön hop nebo trop. Poražený v něm své naděje utopí, vítěz půjde v posledním boji o šampionát v Kataru příští úterý na Poláky. 

Jan Kuchta se na zámku oženil s půvabnou Barborkou.
Jan Kuchta se na zámku oženil s půvabnou Barborkou.