Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Golfový titán Mickelson propadl hazardu: Prosázel miliardu!

Autor: as

Vždycky byl za klaďase a miláčka Ameriky, teď na povrch vyplouvají jeho temné stránky. Legendární golfista Phil Mickelson (51) propadl hazardu, během čtyř let přišel o miliardu!

Byl posedlý sázením, nikdy neměl dost. „Jednou jsem s ním seděl v šatně a on během dvaceti minut interview udělal na mobilu asi 50 sázek na univerzitní basketbalové zápasy! Jako by se přede mnou předváděl a já přemýšlel, o co mu jde. Testuje snad moji loajalitu?“ dumal golfový reportér Hawkins.

I jeho vzpomínka se objeví v nové neautorizované autobiografi i o golfové ikoně, která má vyjít 17. května – v předvečer slavného turnaje PGA Championship, kde Mickelson obhajuje loňský titul. Autor knihy Alan Shipnuck odhaluje řadu šokujících informací včetně Philovy závislosti na sázení. „Během let 2010 až 2014 prohrál v hazardu 40 milionů dolarů!“ stojí v knize. To je miliarda korun!

Soudu utekl

Že nejde o bohapusté výmysly, naznačuje i golfistovo obžalování v roce 2016, kdy soud poslal za mříže známého gamblera Walterse. I když Mickelson unikl trestnímu stíhání, musel se vzdát 20 milionů zisku z pochybných obchodů s akciemi. A je tu i svědectví Caddieho Mackaye, který prý Phila před pěti lety opustil kvůli téměř desetimilionovému dluhu na odměnách.

Dvojka za Woodsem

Phil si podobné úlety zatím může dovolit, je ve vatě. Podle expertů je druhým nejbohatším golfistou historie, trumfuje ho pouze životní rival Tiger Woods (46). Vyhrál 45 turnajů PGA Tour včetně šesti majorů, na turnajových odměnách si vydělal 2,2 miliardy Kč. Ještě větší prachy bral od sponzorů, časopis Forbes odhaduje jeho jmění na 9,3 miliardy Kč.

Phil Mickelson je legendou svého sportu, vždy patřil mezi miláčky fanoušků.
Phil Mickelson je legendou svého sportu, vždy patřil mezi miláčky fanoušků.