Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Drama v Chorvatsku: Fanoušci napadli policii, ta musela pálit ostrými náboji!

Autor: sm, as

Jako z noční můry! Duel mezi domácím Dinamem Záhřeb a Hajdukem Split přinesl nechutnou dohru poté, co se fanoušci hostů odebrali domů. Na dálnici rozpoutali někteří z nich hotové peklo, když zablokovali dopravu a vrhli se na policii, která musela při obraně sáhnout ke střelbě!

Fanoušci Hajduku Split byli na policii pěkně nabroušení už před výkopem v zápase s Dinamem Záhřeb. Strážci zákona jim totiž údajně neumožnili na stadion rivala vstoupit se světlicemi a transparenty. A jejich náladě nejspíš později nepřidal ani fakt, že jejich celek na hřišti soupeře prohrál 3:1. 

Noční cesta domů se pak zvrhla v pořádné drama. Ačkoliv předem údajně nic nenaznačovalo, že by fanoušci připravovali útok, někteří z nich na dálnici rozpoutali pořádnou pohromu. 

„Zablokovali dopravu, náhle vyběhli z vozidel a vrhli se na policii, která byla v desetinásobné přesile,“ okomentoval incident šéf záhřebské policie Marko Rašič. Jedním dechem dodal, že tři policisté se snažili najít úkryt v policejní dodávce, do které ale chuligáni vhodili hořící světlice a tím je donutili k evakuaci.

Policisté během nebezpečné situace museli použít střelné zbraně. Zhruba dvě desítky ran vypálili do vzduchu nebo na zem. Odražené kulky pak měly některé z fanoušků poranit. Podle zahraničních webů si celý incident vyžádal dvanáct zraněných. Deset policistů a dva agresory.

Na základě útoku zadrželi muži zákona údajně 43 lidí, kteří momentálně čelí obvinění z podněcování nepokojů. Za to jim hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let.