Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zraněný krasobruslař z Pljuščenkovy show: Matka promluvila o jeho stavu!

Autor: ptr

Děsivá podívaná, která se naskytla divákům krasobruslařské exhibice Jevgenije Pljuščenka, bude mít zřejmě šťastný konec. Krasobruslař Jevgenij Semenenko (18), který utrpěl zranění hlavy, se podle matky Valentiny zotavuje a úraz na základě různých vyšetření nebyl vážnějšího charakteru.

„Jevgenij je lepší. Byl na kontrolním CT mozku a páteře. Nedošlo k žádnému krvácení ani akutnímu poranění kostí. Léčba pokračuje a vývoj je pozitivní. Doufám, že bude vše v pořádku.

O tom, co způsobilo hrozný pád a vážné zranění, již bylo vytvořeno mnoho verzí. Myslím ale, že on sám řekne, co se stalo a jaké byly důvody,“ vyjádřila se matka mladíka pro Match TV.

O jeho stavu promluvila i Taťána Mišina. Manželka ruského trenéra v krasobruslení Alexeje Mišina, který se o Semenenka stará. „Už se cítí mnohem lépe. Jeho stav se zlepšuje a nemá žádné bolesti hlavy. Ještě nějaký čas stráví v nemocnici, ale už může vstát z postele a projít se po oddělení. Je veselý a odpovídá na telefony a SMS. Chtěl by jít domů, ale zatím musí být trochu trpělivý. O propuštění se zatím nemluví,“ citoval Mišinu server Sport24.ru.

Celý incident se odehrál během projektu Jevgenije Pluščenka Unie šampionů. Tato akce je zatím jeden velký průšvih. Za představení v Tule schytala ruská legenda obří kritiku kvůli všudypřítomné propagandě a při víkendovém pokračování v Petrohradu se pak vážně zranil právě Semenenko.

 Mladý krasobruslař upadl při skoku a uhodil se tvrdě do hlavy. Při následných pokusech vstát se mu podlomily nohy a opět se sesunul k zemi. Nakonec spadl mezi diváky v první řadě. To vyvolalo řadu kontroverzí, protože na show chyběly jakékoliv mantinely a tak nebyli chráněni bruslař ani diváci.

„Bezpečnost byla jednoznačně to poslední, co ho zajímalo. Na ledě byla tma a kluziště nechal zmenšit, aby přidal další VIP místa. Nebyly tam mantinely. Pro diváky, kteří seděli v prvních řadách, to bylo také velmi nebezpečné. Skákaly se tam čtverné skoky,“ kritizovali Pljuščenka fanoušci.

Krasobruslař Semenenko se během show Unie šampionů po pádu zřítil mezi diváky. Podle fanoušků je to vina Pljuščenka, který nechal zmenšit kluziště a odstranit mantinely
Krasobruslař Semenenko se během show Unie šampionů po pádu zřítil mezi diváky. Podle fanoušků je to vina Pljuščenka, který nechal zmenšit kluziště a odstranit mantinely