Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pljuščenko o své krasobruslařské škole: Každý rok jsem 4 miliony mínus!

Autor: ptr

Žije v luxusu a nad utraceným rublem si neláme hlavu, ale tenhle výdaj mu pár vrásek přidělává. Renomovaný krasobruslař Jevgenij Pljuščenko (39) si otevřel školu svého milovaného sportu Angels of Plushenko, ale rozhodně to není výdělečný podnik. Každý rok tu utopí dvanáct milionů rublů!

Vše začalo před třemi roky, kdy mu kamarád nabídl k využití kluziště. Jediným problémem bylo, že bylo příliš malé. Díky tomu nedokázalo plně vyhovovat požadavkům na plnohodnotnou akademii. Pljuščenko se do nové výzvy vrhnul naplno a pracoval od šesti ráno do šesti večer, aby se naučil komunikovat s dětmi. A zamiloval si to.

Po dvou letech ale došel k závěru, že tento stav je již neudržitelný a není kam růst, protože omezené podmínky to nedovolují. „Když jezdíte nebo plavete na deseti metrech a další sportovec má k dispozici padesát metrů, tak je jasné, že vyhraje ten, kdo má lepší podmínky,“ popsal celkem prozaicky důvod stěhování v rozhovoru pro rádio KP.

Musel tedy opustit propůjčenou plochu a naplno se pustit do tohoto podnikání. Pronajmul si led, vystavěl školu a vše dotoval ze svého. Toto podnikaní mu díky tomu nepřináší příjmy, ale výdaje. "Jsou to šílené peníze, které teď utrácím měsíčně. Tohle podnikání mi zkrátka žádné příjmy nepřináší. Jsem ve ztrátě 12 milionů rublů ročně (4,5 milionu korun)," naříkal Pljuščenko.

„Ale vím, proč to dělám. Zaprvé si to mohu dovolit a zadruhé chci vychovávat sportovce,“ uzavřel tuto tématiku v rozhovoru, který se konal u příležitosti jeho povýšení mezi trenérskou elitu. Nově totiž bude působit jako kouč ruské reprezentace.

Jevgenij Pljuščenko se rozpovídal o tréninkových metodách.
Jevgenij Pljuščenko se rozpovídal o tréninkových metodách.