Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Muž obviněný z okradení Pljuščenkových: Nechá mě zavřít jako svého exmanžela!

Autor: ptr

Manželka Jevgenije Pljuščenka případ podvodu už dávno rozlouskla. Minimálně je o tom skálopevně přesvědčena. Jana Rudkovská (47) přesně ví, kdo ukradl peníze jejího životního partnera a napíná všechny síly, aby tento údajný »zločinec« došel potrestání. Ten se naopak bojí, že ho nechá zavřít díky svému vlivu.

V loňském roce se rozhodli Pljuščenkovi rozšířit své venkovské sídlo, které se nachází nedaleko jejich akademie Angels of Plushenko (Pljuščenkovi andělé) a používat jej jako ubytování pro talentované krasobruslaře z akademie. Plány ovšem zatím mají k realitě daleko. Za vše může údajně Denis Gontar. Ten je nyní podezřelý z podvodu ve zvlášť velkém měřítku a je vyšetřován policií.

„Vzali jsme tohoto stavitele, protože jsme ho znali,“ vysvětlila Jana v rozhovoru pro rádio KP. „Gontar nabídl svou pomoc. Sliboval, že vše bude provedeno v co nejkratším čase. A pak řekl, že kvůli speciální operaci nyní banky pracují přerušovaně, prý není možné nakoupit veškerý stavební materiál bankovním převodem, a tak požádal o peníze v hotovosti. Měly sloužit jak na mzdy dělníků, tak na materiál. Vzal ode mě velkou částku - 31 milionů rublů. A zmizel,“ pokračovala Jana v líčení podrazu.

„Vyšetřovali jsme dva a půl týdne, během kterých jsme se dozvěděli, že podvodník chce utéct ze země. To se mu nyní nepodaří. Dozvěděli jsme se, že to není jeho první podvod. Jak se ukázalo, v Krasnodaru má mnoho dalších obětí. Myslím, že pokud tato osoba zůstane na svobodě, bude pokračovat ve své trestné činnosti. Opravdu chci, aby takový člověk šel do vězení a dostal nejpřísnější trest,“ uzavřela Jana pro kp.ru.

Je však poněkud diskutabilní, zda je tato pravda tak průzračně čistá. Stavební předák obviněný z podvodu svou vinu logicky popírá. „Vynaloží veškeré úsilí, aby mě uvěznila, jako uvěznila svého manžela Baturina,“ nechal se slyšet. Tvrdí, že Rudkovská je prostě jen chamtivá.

Gontar se podle svých slov nemá za co stydět. Všechny zaplacené peníze byly investovány do stavby a práce se nezastavila ani na den. Dále tvrdí, že smlouvu s Rudkovskou sice nepodepsal, ale psal jí účtenky za všechny přijaté peníze. Jana mu kvůli sporům vyhrožuje vězením, prý se jí podaří spojit své přátele a zavřít předáka do vězení, jako kdysi poslala do vězení svého bývalého manžela, milionáře Viktora Baturina.

Ten se za mříže přitom kvůli podvodům s nemovitostmi a falešnými směnkami dostal až po rozvodu s Rudkovskou a není jasné, zda na tom vlivná producentka měla nějaký podíl. Jisté však je to, že na vykutáleném milionáři vysoudila pro sebe a společného syna pohádkové jmění.  A vlivné přátele, ty Jana skutečně má. Vždyť s Pljuščenkem žije v sousedství samotného Putina, jehož propagandě vytrvale dělají hlásné trouby.

Údajný podvodník, který měl okrást Pljuščenka o 10 milionů.
Údajný podvodník, který měl okrást Pljuščenka o 10 milionů.