Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Odměna za vlastenectví! Pljuščenko dostal od Putina obří sumu

Autor: pl

Rovných 50 milionů rublů (v přepočtu 21 milionů korun). Přesně takovou částku obdržel krasobruslař Jevgenij Pljuščenko (39) na pořádání lední show s názvem Union of Champions od ruského prezidenta Vladimira Putina (69). Díky tomu může dvojnásobný olympijský vítěz rozjet turné po Rusku.

Peníze dostane Pljuščenko, který patří se svou ženou Janou Rudkovskou (47) mezi hlásné trouby Putinova režimu, v rámci grantu z Prezidentského fondu pro kulturní iniciativy. Cílem tohoto fondu je podpora kolektivů a kulturních osobností zasažené sankcemi kvůli svému vlastenectví.

Jak už bylo zmíněno, Pljuščenko se chystá na ruské turné, které se uskuteční v sedmi městech. Jmenovitě se jedná o města Kemerovo, Moskva, Rjazaň, Krasnodar, Soči, Gubkin a Nižnij Novgorod.

Vystoupí i hysterka ze ZOH

Zajímavostí je, že většina vstupenek na představení by měla být distribuována zdarma. Lístky by se měly dostat mezi rodiny s malým finančním příjmem, uprchlíky nebo například mezi děti z dětských domovů. Na show vystoupí mezi jinými třeba i talentovaná, a také kontroverzní, krasobruslařka Alexandra Trusovová (17), která se proslavila hysterickou scénou na ZOH v Pekingu.

Jevgenij Pljuščenko dostal díky show pořádný balík peněz
Jevgenij Pljuščenko dostal díky show pořádný balík peněz