Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Novak jako ikona antivaxerů? Novinář vytočil Djokovičovu manželku!

Autor: pl

Pohár trpělivosti přetekl. Jelena Djokovičová (36), manželka vítěze letošního Wimbledonu Novaka Djokoviče (35), se už nevydržela dívat, jak jejího manžela novináři označují za odpůrce očkování. Rozhodla se tedy zasáhnout a na Twitteru se pustila do jednoho z nich.

Jmenovitě se jednalo o žurnalistu Bena Rothenberga, který má na sociální síti více než 137 tisíc sledujících. Navíc se jedná o „známou firmu“, co se kritiky Djokoviče týče. Novinář se negativně vyjadřoval o absenci očkování u srbského tenisty už na začátku roku, kdy musel vynechat Australian Open.

Nedávno si Rothenberg opět rýpl. „Pokud nedojde k rychlé změně amerického imigračního zákona, bude Wimbledon pro Djokoviče posledním turnajem v tomto roce,“ sdělil žurnalista. „V USA vyžadují očkování pro cizince, aby mohli vstoupit do země. Djokovič ale jasně vyloučil možnost očkování, a pasoval se tak do role antivaxerské ikony.“

Ikona antivaxerů? Blbost!

To ale Jelenu vytočilo natolik, že se rozhodla odpovědět a bránit tak manželovu pověst. „Omluvte mě, ale chci se jen ujistit, opravdu jste mého manžela bůhvíproč označil za antivaxerskou ikonu?“ reagovala naštvaná Jelena přímo na zprávu Rothenberga. „On se jednoduše vybral, co je nejlepší pro jeho tělo. Když nebude moct kvůli té volbě hrát, je s tím v pohodě,“ napsala.

Její reakce nezůstala bez odezvy. Pod zprávou se začaly hromadit komentáře téměř okamžitě. Názory byly rozporuplné, ale převažovaly hlasy podporovatelů. Někteří dokonce radili Jeleně, ať Rothenberga zažaluje. To se ale zatím nestalo, a celý spor tak (prozatím) zůstává jen ve virtuálním světě.

Jelena Djokovičová se zastala svého manžela Novaka, kterého jeden z novinářů označil za ikonu antivaxerů
Jelena Djokovičová se zastala svého manžela Novaka, kterého jeden z novinářů označil za ikonu antivaxerů

Podívejte se na bujaré přivítání Djokoviče: davy, holubice a objetí v Bělehradu
Video se připravuje ...