Jan Jaroch
Premium
20. května 2022 • 13:30

Napůl Federer, napůl Djokovič. Alcaraz letí, nezná strach, říká česká jednička

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohár mušketýrů z Roland Garros přeje obhájci Novaku Djokovičovi. Rád by totiž ještě sledoval co nejvyrovnanější dostihy o grandslamový rekord, který momentálně drží s jednadvaceti tituly Rafael Nadal. I česká tenisová jednička Jiří Veselý si však všímá, že je ve městě nový šerif. Devatenáctiletý zelenáč Carlos Alcaraz je prozatím nejlepším hráčem sezony 2022 a co nejdřív chce uchvátit i titul z turnajů velké čtyřky. „Nemá slabinu, je takový mix Djokoviče a Federera,“ soudí o zázračném španělském teenagerovi, kterého nazývá generačním talentem.



Po vleklém zranění hamstringu (spodní strana stehna), které jeho antukovou sezonu osekalo na minimum, odletěl Jiří Veselý do Paříže zkusit, co mu tělo dovolí. Během pauzy však fascinovaně sledoval, co se děje na ATP túře. Ze zjevení jménem Carlos Alcaraz je unešený stejně jako celý tenisový svět.

Letošní Roland Garros má tři žhavé favority, kteří jsou řízením poťouchlého losu v jedné polovině pavouku – třináctinásobného šampiona turnaje Rafaela Nadala, obhájce Novaka Djokoviče a devatenáctiletý španělský supertalent Carlose Alcaraze. Na koho sázíte, že za dva týdny pozvedne Pohár mušketýrů?
„Osobně bych to přál Djokovičovi. Tím, že mu Rafa v Austrálii utekl na 21 grandslamů, bylo by hezký, kdyby ho zase dohnal a souboj těchto nadlidí ještě pokračoval. To by bylo fantastické pro celý tenis. Ale samozřejmě je tu Alcaraz. Co letos předvádí za tenis, to už nebylo dlouho k vidění. I on určitě grandslam jednou vyhraje, což by ještě víc zatraktivnilo mužský tenis, protože přeci jen za posledních šestnáct let jsou šampiony vesměs stejná jména. Nová generace už přišla a to, že se někdo během chvíle takhle extrémně prosadil, je pro tenis skvělá zpráva.“

Co vám nejvíc imponuje na Alcarazově hře?
„Neskutečné je, jak všechno vydrží fyzicky. V Madridu odehrál do finále tři tříseťáky po sobě, na kurtu byl asi osm a půl hodiny. Samozřejmě je mladý, takže regeneruje daleko rychleji. Pořád ještě nabírá zkušenosti, ale působí tak, jako kdyby si takovými zápasy už stokrát prošel, a nejsou pro něj ničím novým. Z nejlepších hráčů se vůbec 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud