Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fotbalista Baníku Šín (18) bojuje s rakovinou: Dojemné gesto spoluhráčů!

Autor: sm

(Skoro) všichni do hola! Baníkovští dorostenci se momentálně v zápasech musí obejít bez svého parťáka Matěje Šína, který nedávno oznámil, že bojuje s rakovinou. Protože se teď namísto fotbalu musí věnovat léčení, spoluhráči mu rovnou z hřiště poslali jasný vzkaz: Jsme v tom s tebou!

Mužský tým se nedávno doma pokoušel zkrotit Celtic, teď na ostravské hřiště přijeli mládežníci West Hamu, se kterým devatnáctka Baníku sehrála utkání o Zlatý Kahan. Výsledek sice pro domácí mužstvo nebyl lichotivý, vzhledem k tomu, že ani jednou neskóroval a obdržel hned čtyři branky, ale utkání přineslo dojemné gesto...

Z Ostravy totiž nedávno přišla smutná zpráva o tom, že baníkovský dorostenec Matěj Šín trpí rakovinou. Talentovaný hráč, který se svými výkony několikrát katapultoval také do zápasů »áčka«, proto musel na nějaký čas přerušit kariéru a pustit se naplno do boje se zákeřnou nemocí. Spoluhráči z klubu tak momentálně nevynechají jedinou příležitost dát Šínovi najevo, že má jejich velkou podporu a není v ničem sám.

Matěj Šín musel přerušit slibně rozjetou kariéru a dát se do boje s rakovinou
Matěj Šín musel přerušit slibně rozjetou kariéru a dát se do boje s rakovinou

K tomu právě využili i onen zápas s West Hamem, na který si dorostenci připravili pro Šína krásné gesto a šli do hola. „Vyzdvihnout je třeba skvělé gesto dorostenců, kteří se na podporu Matěje Šína nechali ostříhat a doručí mu dres s jeho jménem,“ informoval na svých sociálních sítích Baník.

Zdrcující zpráva o tom, že Matěj bude muset na nějakou dobu odložit kopačky, přišla ze Slezska v polovině června. „Matěj nyní začne absolvovat pooperační léčbu, která neumožňuje, aby podstupoval jakoukoliv zvýšenou fyzickou zátěž. Pro klub je teď absolutní prioritou Matějovo zdraví a jsme připraveni mu poskytnout maximální možnou součinnost a podporu v další léčbě. Držíme mu palce, ať má co nejzdárnější průběh a věříme, že se znovu brzy vrátí do kabiny a na hřiště,“ uvedl tehdy sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann.

Podívejte se na všech 60 ligových gólů Baníku, šestnáct tref Almásiho
Video se připravuje ...