Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Francouzská tenistka Ferrová: Obvinila kouče ze znásilnění! Vyjádřila se i Azarenková

Autor: tav, pl

Odvážné rozhodnutí v nejisté době. Tenistka Fiona Ferrová (25) obvinila bývalého kouče ze znásilnění. K tomu údajně došlo v době, kdy byla teenagerkou.

Podle 259. hráčky žebříčku WTA ji trenér Pierre Bouteyre (50) pravidelně nutil k sexu v letech 2012 až 2015, čili v době, kdy Ferrové bylo 15 až 18 let.

„Mám plnou důvěru v justiční systém. Dál se ke kriminálnímu vyšetřování nechci vyjadřovat,“ uvedla na sociálních sítích hráčka, která minulý týden neuspěla v kvalifikaci na US Open. Bouteyrův právník pro agenturu AFP uvedl, že jeho klient vztah potvrdil, ale odmítl jakýkoliv nátlak.

Manipulativní jednání

Ferrová sklidila velký obdiv od řady jiných hráček včele s běloruskou tenistkou Viktorií Azarenkovou. Ta Francouzsce tleská za její odvahu kauzu ohlásit.  Je přesvědčená, že řada trenérů dělá všechno pro to, aby se na nich hráčky cítily být závislé.

,,Je to velmi nebezpečné a manipulativní jednání. Přeji si, aby se o této problematice více diskutovalo. Práce kouče je hráčky trénovat, ne budit dojem, že jsou na něm závislé. Doufám, že mladé hráčky věří hlavně v sebe, protože tenis je individuální sport," dodala zástupkyně osmičlené rady hráček WTA.

Z jejího vyjádření je zřejmé, že situaci vnímá opravdu vážně. "Kdybych měla dceru, která by chtěl hrát tenis, velmi vážně bych to zvažovala právě kvůli tomuto problému," uvedla.

Francouzská tenistka Fiona Ferrová přiznala, že v letech 2012 až 2015 ji opakovaně znásilnil její trenér Pierre Bouteyre
Francouzská tenistka Fiona Ferrová přiznala, že v letech 2012 až 2015 ji opakovaně znásilnil její trenér Pierre Bouteyre