Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivá nehoda na Slovensku: Olympijský medailista havaroval v letadle!

Autor: pl

Pořádné drama zažil slovenský snowboardista a držitel stříbrné olympijské medaile z Turína Radoslav Židek (40). Jeho malé motorové letadlo se zřítilo do stáje u obce Petrovice a začalo hořet!

Podle informací televizní stanice JOJ byli v letadle dva muži, kterým se z hořícího stroje podařilo včas uniknout. Jednoho z nich převezli záchranáři s popáleninami do nemocnice v Žilině. Koně během nehody ve stáji nebyli. Pilotovat měl mistr Slovenska ve snowboardingu a olympijský medailista Radoslav Židek. Pro svou vlast vybojoval v roce 2006 na ZOH v Turíně historicky první medaili pod pěti kruhy.

„Oba muže převezli do nemocnice na ošetření. Příčina pádu je momentálně ve fázi vyšetřování,“ stojí v oficiálním vyjádření policie. K nehodě mělo údajně dojít kvůli technickým problémům. Druhý muž se po pádu měl dostat z letadla. Podle slov starosty obce Petrovice Antona Pláňavského Židka polil po pádu benzín. Poté byl s popáleninami převezen do nemocnice. Mluvčí nemocnice Lenka Záteková uvedla, že je Židkův stav stabilizovaný, a momentálně ho ošetřují na oddělení úrazové chirurgie.

„Muž utrpěl popáleniny horních a dolních končetin. Pacient je při vědomí a absolvoval všechna důležitá vyšetření,“ dodala mluvčí. Židek může děkovat především tamním, pohotovým obyvatelům, kteří ho po nehodě ihned naložili do auta směr nemocnice. Po chvíli si ho převzali zdravotníci, kteří se už o něj postarali.

Slovenský snowboardista a olympijský medailista Radoslav Židek havaroval s letadlem. Naštěstí je mimo ohrožení života
Slovenský snowboardista a olympijský medailista Radoslav Židek havaroval s letadlem. Naštěstí je mimo ohrožení života