Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie na fotbale v Indonésii: Videa odhalují kruté zákroky policie!

Autor: sm

Fotbalové utkání mezi Aremou a Persebayou skončilo tragicky. Při chaosu po konci utkání zemřelo nejméně 125 lidí a desítky dalších skončily v nemocnici. Někteří z přítomných diváků situaci, která na stadionu vznikla, natočili a na snímcích je patrné, že policie si v některých případech počínala dost krutě...

Po prohře domácího týmu fanoušci vnikli na hřiště, údajně kvůli protestu proti vedení. Policie se fanoušky snažila »zklidnit« a použila při zákroku slzný plyn. Někteří z diváků proto začali zběsile utíkat zpátky na tribuny a vznikl tak nekontrolovatelný chaos a šlapanice.

Videa, která kolují na sociálních sítích, odhalují, že policisté si v některých případech počínali opravdu tvrdě. Na záběrech je vidět, že jeden z mužů zákona prchajícím fanouškům na hřišti podkopával nohy, dalšímu uštědřil ránu ve výskoku.

Podle tamních úřadů zemřelo 35 lidí na místěch a další v nemocnici. Al Jazeera uvedla, že mezi zemřelými je i pětileté dítě a také minimálně dva příslušníci policie. Vedení klubu Arema už avizovalo, že je připraveno všechny dotčené či pozůstalo odškodnit.

První indonéská liga v reakci na tragédii pozastavila na týden všechna ligová utkání a tým, který duel s nešťastným koncem hostil, má zakázáno pořádat domácí utkání.

Nepokoje po zápase v Indonésii si vyžádaly nejméně 130 obětí
Nepokoje po zápase v Indonésii si vyžádaly nejméně 130 obětí