Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Británie v šoku: Bývalá hokejová hvězda Payette (†46) byl nalezen mrtvý!

Autor: sm

Přesto, že byl rodákem z Kanady, v Británii po sobě zanechal nesmazatelnou stopu. Tím hůře teď na ostrovech nesou jeho smrt. Hokejista Andre Payette, který ve hře nikdy nešel pro boxerskou vložku daleko, za nejasných okolností zemřel ve věku 46 let a zanechal za sebou malého syna.

Hokejový bouřlivák v Británii nastupoval za řadu klubů, mezi kterými byly například Coventry Blaze, Newcastle Vipers nebo Manchester Phoenix. Během štace ve Spojeném království upoutal pozornost také trestnými minutami, kterých nasbíral více než 3 tisíce.

Dříve Andre působil také v NHL. V roce 1994 byl na 244. místě draftován týmem Philadelphia Flyers a dokonce vyhrál Calder Cup s farmou Flyers v AHL Philadelphia Phantoms.

Smutnou zprávu o jeho úmrtí potvrdil jeden z Payettových bývalých klubů: „Všichni v klubu Coventry Blaze se zármutkem přijali zprávu o úmrtí bývalého hráče Andreho Payetta ve věku 46 let,“ oznámil klub na svých webových stránkách. „Payette udržoval s Blaze mnoho úzkých vazeb a my v této velmi smutné chvíli myslíme na jeho syna Olivera, zbytek jeho rodiny a přátele,“ stojí v prohlášení.

Jeho odchod těžce nese také klub Whitley Warriors, za který nastupoval. Payetta označili jako baviče a inspirativního člověka. Při posledním utkání týmu fanoušci věnovali Andremu minutový potlesk a následně byl jeho syn obdarován kapitánem Deanem Hollandem poslední holí, se kterou zesnulý hráč nastupoval.

Hokejista Andre Payette zemřel ve věku 46 let
Hokejista Andre Payette zemřel ve věku 46 let