19. ledna 2022 • 11:57

Chára zmlátil o 19 let mladšího soka! Pak zaujal sportovním gestem

Autor: Matěj Setíkovský
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabídne vám zkušenosti, důraz v soubojích, ale také tvrdé pěsti v bitce po shození rukavic. Slovenský bek Zdeno Chára i ve 44 letech udivuje NHL, kde jeho veteránských služeb nyní využívají NY Islanders. V noci se v ostrém souboji popral s o 19 let mladším Zackem MacEwenem z Philadelphie, který se narodil v roce 1996, když byl Big Z do NHL draftován.



Nejenže ve 44 letech Zdeno Chára stále hraje NHL. Navíc s mladšími rváči, kteří se i bitkami snaží v zámořské lize prosadit, dokáže pořád pěkně zacvičit. Samozřejmě k tomu využívá zbraň, ze které těží celou kariéru - dlouhé ruce.

Jejich sílu a rychlost v noci z úterý na středu poznal i 25letý Zack MacEwen z Philadelphie. Ten tvrdě dohrál Chárova spoluhráče Scotta Mayfielda, jemuž srazil helmu z hlavy. Slovenský veterán dlouho neváhal a o 19 let mladšího soupeře vyzval na souboj.

Když se Big Z v sezoně 1997/98 poprvé popral v NHL, MacEwenovi byl jeden rok. Věkový rozdíl při jejich vzájemném souboji ale vůbec nebyl znát. Chára měl navrch a bitku ovládl. Navíc ukázal i sportovního ducha a respekt. Další atributy, proč je v zámoří u fanoušků oblíbený.

V momentě, kdy zasadil rozhodující a nepříjemný zvedák na hlavu soka, přestal mlátit a ujistil se, zda je MacEwen v pořádku: „Seš v pohodě? Seš v pohodě? Dobrý?“

„To je férovost a sportovní chování! Budoucí člen síně slávy Zdeno Chára,“ ocenil chování slovenského obra jeden z komentátorů přímého přenosu.

Mimochodem Chára svojí vítěznou bitkou pomohl tým nastartovat k obratu. Popral se ve třetí třetině, kdy Islanders ztráceli o gól. Nakonec však přišlo vyrovnání a triumf Islanders v pozoruhodných nájezdech 4:3. Rozhodující a jediná branka rozstřelu totiž padla až v deváté sérii, kdy se prosadil Oliver Wahlstrom.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud