27. února 2022 • 06:37

17 gólů v zápase NHL! Hronek 1+3, výhru i tak slaví trio Čechů z Toronta

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Filip Hronek si připsal poprvé v kariéře v NHL čtyři body, gólem a třemi asistence ale neodvrátil porážku Detroitu 7:10 s Torontem. V dresu kanadského klubu zazářil Mitchell Marner šesti body (4+2) a na výhře se podíleli Ondřej Kaše s Davidem Kämpfem shodnou bilancí jednoho gólu i přihrávky. Do branky vítězů se postavil za stavu 7:5 Petr Mrázek a inkasoval dvakrát z osmi střel.



Hronek nastupuje v NHL čtvrtou sezonu a před utkáním s Torontem zažil v soutěži dva tříbodové večery, ve kterých si loni proti Carolině a v prosinci 2019 proti Winnipegu připsal shodně gól a dvě přihrávky. Český bek zaznamenal poprvé i tři asistence v jednom zápase NHL.

Hronek se zapsal proti Torontu poprvé do statistik v jedenácté minutě za stavu 0:2, když po vyhraném vhazování posunul puk na Marca Staala a jeho střelu dorazil Lucas Raymond.

Zbývající tři body zaznamenal na začátku poslední třetiny, v níž měl prsty ve snížení z 2:7 na 5:7. Český obránce vstřelil třetí gól týmu nahozením od modré čáry a o chvíli později tečoval jeho střelu Carter Rowney. Třetí asistenci získal za nastřelení puku do útočného pásma, po němž se z ostrého úhlu prosadil Joe Veleno. Hronek si vylepšil sezonní statistiky na 5+23 a v produktivitě obránců je ve třetí desítce.

Kaše asistoval u první branky zápasu, Kämpf zvyšoval v úvodní třetině tečí na 3:1 a osmou trefou sezony vyrovnal své maximum v NHL. Na něj navázal Marner čistým hattrickem v rozmezí 21. až 30. minuty a hlavně jeho zásluhou odskočilo Toronto domácím ve druhé třetině na 7:2.

„Už jsem měl několikrát šanci na hattrick, ale až doteď se mi to nedařilo a zůstal jsem na dvou gólech. Když jsem dal třetí branku, snažil jsem se zůstat nad věcí, ale nebudu lhát, byl to úžasný pocit,“ řekl Marner, který si stanovil i nové maximum v počtu bodů v jednom utkání.

Detroit zápas i díky Hronkovi zdramatizoval a Mrázek už do minuty po svém nástupu lovil puk z branky po teči Michaela Rasmussena. Nápor Detroitu přibrzdil Ilja Michejev gólem na 8:6, ale za 41 sekund dal kontaktní branku Raymond. Hosté kontrovali v oslabení a po průniku Kämpfa, který tím překonal své bodové maximum v sezoně (8+12), zvýšil zblízka Kaše.

Desítku završil po efektní souhře Marner. Kromě něj byli produktivní i jeho spoluhráči z formace Michael Bunting (1+4) a Auston Matthews (1+3). „Vypadali nezastavitelně,“ řekl trenér Toronta Sheldon Keefe. Hronek se tak nevešel ani mezi tři hvězdy zápasu.

Naposledy padlo v utkání NHL alespoň 17 branek v roce 2011. „Pro fanoušky to bylo vzrušující, ale pro trenéry k zbláznění, protože se dělalo hodně chyb. Do ideálu mělo utkání hodně daleko,“ řekl kouč Detroitu Jeff Blashill. „První dvě třetiny jsme hráli velmi špatně, bylo proto šílené i to, že jsme se ještě vrátili do zápasu,“ doplnil Staal.

Ve zbývajících devíti zápasech sobotního programu bodoval z českých hráčů už jen David Pastrňák, po jehož přihrávce zpečetil Patrice Bergeron výhru Bostonu 3:1 na ledě San Jose. V závěrečných minutách měl velkou šanci na vyrovnání Tomáš Hertl, ale o gól do odkryté branky jej obral vleže zákrokem lapačkou Jeremy Swayman. Dvě trefy vítězů, kteří měli střeleckou převahu 37:16, si připsal Brad Marchand.

Steven Stamkos nastoupil poprvé v utkání pod širým nebem a třemi body (1+2) včetně vítězného gólu z 52. minuty se zasloužil o výhru Tampy Bay 3:2 v Nashvillu. Z vítězství se radovali i čeští hráči Ondřej Palát s Janem Ruttou, na druhé straně zůstal gólman David Rittich na střídačce.

Zápas se uskutečnil na Nissan Stadium, kde je doma tým amerického fotbalu Tennessee Titans, a sledovalo jej téměř sedmdesát tisíc lidí. „Panovala úžasná atmosféra. Počasí nám vyšlo perfektně, led byl v dobrém stavu. Byla to skvělá zkušenost a všechno bylo vynikající, až na výsledek,“ řekl autor jedné branky Nashvillu Filip Forsberg. „Bojovalo se celý zápas, každý dal po dvou gólech v přesilovkách. Rozhodla ta (Stamkose) při hře pět na pět,“ upřesnil.

Góly

Domácí: 32:50. T. Meier

Hosté: 14:24. B. Marchand, 43:11. B. Marchand, 59:20. Bergeron

Sestavy

Domácí: J. Reimer (Sawchenko) – B. Burns (A), J. Middleton, M.-É. Vlasic, M. Ferraro, R. Merkley, R. Šimek – Barabanov, Hertl (A), T. Meier – Gregor, Couture (C), Dzingel – Nieto, Bonino, Cogliano – Viel, Weatherby, Gadjovich.

Hosté: Swayman (Ullmark) – McAvoy, M. Reilly, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – Frödén, T. Nosek, N. Foligno.

Rozhodčí

St. Pierre, Schlenker

Stadion

SAP Center, San Jose

Góly

Domácí: 10:33. L. Raymond, 33:47. Gagner, 40:35. Hronek, 42:09. Rowney, 44:42. Veleno, 45:21. M. Rasmussen, 47:45. L. Raymond

Hosté: 03:52. W. Nylander, 06:18. Bunting, 11:06. Kämpf, 20:33. Marner, 24:13. Marner, 29:19. Marner, 38:38. Matthews, 47:04. I. Michejev, 50:33. O. Kaše, 55:41. Marner

Sestavy

Domácí: Nedeljkovic (12.–41. Greiss) – Seider, Leddy, Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, DeKeyser (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Zadina – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Naměstnikov, Veleno, M. Rasmussen – Gagner, Rowney, Erne.

Hosté: J. Campbell (45. P. Mrázek) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Brodie, Ljubuškin, R. Sandin – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), O. Kaše – Kerfoot, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, N. Robertson.

Rozhodčí

Skilliter, Hanson – Smith, Deschamps

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

18 791 diváků

Góly

Domácí: 08:20. Jeannot, 52:29. F. Forsberg

Hosté: 20:58. B. Point, 26:18. Kučerov, 51:31. Stamkos

Sestavy

Domácí: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), Benning, Ekholm (A), P. Myers, A. Carrier – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Tomasino, Johansen, Kunin – Jeannot, Sissons, Trenin – Luff, McCarron, Tolvanen.

Hosté: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – M. Joseph, Colton, T. Raddysh.

Rozhodčí

F. L'Ecuyer, D. O'Rourke

Stadion

Nissan Stadium, Nashville

Góly

Domácí: 21:23. Colin White

Hosté: 16:47. Lehkonen, 34:21. Lehkonen

Sestavy

Domácí: M. Murray (A. Forsberg) – Zub, Holden, J. Brown, Brännström, Mete – Gaudette, Stützle, B. Tkachuk (C) – C. Brown (A), N. Paul (A), Sanford – Ennis, Tierney, Formenton – Watson, Colin White, P. Kelly – Gambrell.

Hosté: A. Hammond (Montembeault) – Petry (A), Kulak, A. Romanov, Chiarot (A), Ch. Wideman, Schueneman – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – M. Perreault, Evans, R. Pitlick – Lehkonen, Poehling, Pezzetta.

Rozhodčí

Nicholson, O’Donnell – Johnson, MacPherson

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

9958 diváků

Góly

Domácí: 04:07. Stephenson, 08:31. Marchessault

Hosté: 07:10. Burakovsky, 45:40. Compher, 46:06. MacKinnon

Sestavy

Domácí: Brossoit (Lo. Thompson) – B. Hutton, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Stephenson, Eichel, Dadonov – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – W. Carrier, N. Roy, Amadio – J. Röndbjerg, B. Howden, Kolesar.

Hosté: Kuemper (Francouz) – D. Toews, Makar, J. Johnson, Girard, E. Johnson, R. Murray, MacDermid – Burakovsky, MacKinnon, Rantanen – Landeskog, Kadri, Ničuškin – L. O'Connor, Newhook, Compher – Helm, Aube-Kubel.

Rozhodčí

McIsaac, Rooney – Mills, Barton

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 333 diváků

Góly

Domácí: 10:29. Toffoli, 11:49. M. Tkachuk, 17:42. Gudbranson, 36:44. Mangiapane, 39:19. Coleman, 58:06. M. Tkachuk, 59:19. Toffoli

Hosté: 01:36. F. Gaudreau, 53:25. Bjugstad, 54:35. Kaprizov

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund, Mangiapane – Toffoli, Monahan, Lucic – B. Ritchie, B. Richardson, T. Lewis.

Hosté: Kähkönen (C. Talbot) – Spurgeon, Goligoski, D. Kulikov, J. Brodin, Jordie Benn, Merrill – Zuccarello, J. Eriksson Ek, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – M. Foligno, Hartman, Dewar – Bjugstad, N. Sturm, Duhaime.

Rozhodčí

Brenk, Dwyer

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Góly

Domácí: 03:43. Danault, 07:51. M. Roy, 20:56. Byfield, 39:32. B. Lemieux, 59:43. T. Moore

Hosté: 29:47. A. Lee, 58:44. Pageau

Sestavy

Domácí: C. Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, O. Määttä, Durzi, Björnfot – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo – Arvidsson, Danault, T. Moore – D. Brown (A), Byfield, Grundström – Kaliyev, B. Lizotte, B. Lemieux.

Hosté: Varlamov (I. Sorokin) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Pulock, Aho – Palmieri, Barzal, Parise – Beauvillier, Nelson (A), Bellows – Wahlstrom, Pageau, A. Lee (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

St. Laurent, Lambert – Nagy, Galloway

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

18 230 diváků

Góly

Domácí: 45:09. Malkin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), M. Pettersson, Marino, Friedman, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – D. Heinen, Malkin (A), Kasperi Kapanen – B. McGinn, J. Carter, Rodrigues – Björkqvist, Boyle, D. Simon.

Hosté: Šesťorkin (A. Georgijev) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba (A), Z. Jones, B. Schneider – Kreider, Zibanejad (A), Lafreniere – Panarin, R. Strome (A), Dryden Hunt – McKegg, M. Barron, J. Gauthier – Goodrow, K. Rooney, Reaves.

Rozhodčí

Kozari, Chmielewski – Alphonso, Cormier

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Z V R P Skóre B

Góly

Domácí: 00:11. Giroux, 18:38. Atkinson

Hosté: 26:53. Oshie

Sestavy

Domácí: Hart (M. Jones) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Seeler, Yandle – Atkinson, Giroux (C), Farabee – Konecny, Laughton (A), Lindblom – Mayhew, Brassard, J. van Riemsdyk – MacEwen, P. Brown, I. Ratcliffe.

Hosté: Samsonov (Copley) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, T. van Riemsdyk, Kempný – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Snively – Oshie, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Hagelin.

Rozhodčí

Pochmara, Hebert – Daisy, Suchánek

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18 276 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud