Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pljuščenko se pustil do svého soka: Na brusle už se nevracej!

Autor: sm

Válečná sekera stále není zakopána. Ruského šampiona Jevgenije Pljuščenka a jeho rivala Alexeje Jagudina by sice mohla spojovat láska ke krasobruslení, ale zdá se, že v jejich případě společný zájem spíše vytváří rozbroje. A velkou měrou k tomu přispívá sám Pljuščenko, který se nedávno do svého konkurenta strefil. Záhy za to ale sklidil kritiku nejen od fanoušků.

Na začátku aféry stálo troufalé vyjádření Pljuščenka o svém turné, které chystá na jaro 2023. Jevgenij možná na základě aktuálního dění, kdy se stal takřka »sportovním režisérem« vládní propagandy, začal mít dojem, že má v kapse recept na pravdu a Jagudinovi veřejně poslal drsný vzkaz. 

„Neví, jak bruslit. Kam by měl jezdit? Nechte ho sedět a komentovat,“ vyjádřil se na adresu svého někdejšího soka. Jagudin, který je trojnásobný mistr Evropy, čtyřnásobný mistr světa a olympijským vítězem si tato slova ale nenechal dlouho líbit a strouze mu odpověděl. 

„Statistiky mohou dokázat cokoliv, dokonce i pravdu,“ napsal krasobruslař na sociální sítě a připojil statistiky ze závodů, kterých se účastnil i Pljuščenko. Jagudin nakonec Putinova přítele podle čísel pokořil v poměru 14:8.

Zdá se tedy, že Pljuščenko jednu zbytečnou válku rozpoutal a druhou, pod názvem »speciální operace na Ukrajině« nesmyslně podporuje. Nad bitvou mezi krasobruslaři vrtí hlavou i fanoušci tohoto zimního sportu, kteří vše přirovnávají k hádce dětí ve školce.

Nejedná se každopádně o první vypjatou situaci mezi Pljuščenkem a Jagudinem. Už dříve se špičkovali na sociálních sítích, kde si měl druhý jmenovaný hrdého šiřitele ruského vlastenectví dokonce zablokovat.

Za poslední střet to ale Putinův kamarád schytal i od legendární trenérky Tarasovové, které je v ruském krasobruslení nezpochybnitelnou autoritou. "Kretén. Prostě idiot," vyjádřila se na Pljuščenkovu adresu rezolutně. 

Alexej Jagudin s manželkou Taťánou
Alexej Jagudin s manželkou Taťánou