Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nepochopitelný incident: Zraněného hokejistu v Rusku odmítla odvézt sanitka!

Autor: ptr

Bizarní spor se rozhořel v ruské mládežnické hokejové lize MHL. Ta je přípravkou pro prestižní KHL a mladí hráči tam mají dokázat, že mají kvalitu pro dospělý hokej. To co se odehrálo v Novosibirsku je však nepochopitelné i pro amatérské soutěže. Sanitka přítomná na utkání odmítla převézt zraněného hokejistu do nemocnice.

Zhruba v polovině třetí třetiny utkání mezi domácími Sibirskými Snajpry a hostujícím Tolparem z Ufy utrpěl obránce Dmitrij Tabatadze (17) zranění, když schytal pořádnou ránu pukem do břicha. Tvrdý direkt způsobil hráči nevolnost a dokonce krvácel z úst. Není proto divu, že se hosté z Ufy domnívali, že by bylo žádoucí podrobnější vyšetření. Zde však nepochopitelně narazili. Alespoň dle vlastních slov.

Podle jejich vyjádření byli odmítnuti řidičem sanitky z důvodu končící pracovní doby. „Říkal jsem, že žádám vysvětlení celé situace. A že je neakceptovatelné, aby sanitka neodvezla zraněného člověka s odůvodněním, že řidiči končí pracovní doba,“ citovala šéfa Ufy Baširova ruská MatchTV.

S jinou verzí však přišel domácí tým, který utkání pořádal. „Upřesňujeme, že po celý zápas i s prodloužením jsme měli v aréně soukromou lékařskou službu. Obránce Ufy se zranil v polovině třetí třetiny a byla mu nabídnuta hospitalizace. Zástupci týmu to odmítli. Po skončení utkání, které se odehrálo i s prodloužením a nájezdy, se tým rozhodl pro hospitalizaci, ale záchranka již přijala jiný případ,“ uvedlo tiskové oddělení.

Domácí organizace dodala, že lékaři nabídli spojení se státní záchrannou službou. Zástupci Tolparu je ale údajně ujistili, že si vše zařídí sami. Kde se v tomto šíleném sporu nachází pravda, to ví zřejmě jen zúčastněné strany.

Nezbývá než doufat, že se podobný exces nebude opakovat a zraněný člověk se vždy dočká pomoci. Je štěstím, že mladý hokejista Tabatadze podle pozdějších vyšetření neutrpěl žádná vážnější zranění a měl by být snad brzy v pořádku.

Ve stínu tohoto incidentu zůstal výsledek napínavého střetnutí, které domácí Snajpři vyhráli 6:5 až v desáté sérii samostatných nájezdů.

Ruský hokejista Dmitrij Tabatadze
Ruský hokejista Dmitrij Tabatadze