Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Hvězdný ex-cyklista míří do vězení: Bývalé manželce vyhrožoval zbraní!

Vyhrožování a násilného chování se měla na ex-manželce dopustit někdejší italská cyklistická hvězda Mario Cipollini (55). Bývalý elitní spurtér stanul v pondělí před soudem, který ho poslal za mříže. Ve vězení si odsedí tři roky.

Žalobce označil Cipolliniho za extrémně násilného člověka. Dokazuje to podle něj násilné chování vůči někdejší manželce Sabrině Landucciové, se kterou má dvě dcery. V minulosti jí měl například vyhrožovat se zbraní v ruce jen pro to, že si na sebe vzala, dle jeho slov, až příliš krátkou sukni.

Napadl ji před kolegy

Další případ se stal v roce 2017, když pracovala ve sportovním centru. Cipollini za ní přišel, a před zraky jejich kolegů ji fyzicky napadl. „Popadl mě za krk, a pak mi praštil hlavou o zeď. Měla jsem zranění, musela jsem na ošetření,“ popisovala jeho řádění Landucciová.

Cipollini měl vyhrožovat také jejímu partnerovi, fotbalistovi Silviu Giustiovi. Soud nakonec poslal někdejšího závodníka na tři roky do vězení. Kromě toho musí oběma zaplatit více než dva miliony korun. Sabrině necelé dva miliony, a Silviovi téměř 123 tisíc korun.

Motivace pro ostatní oběti

Státní zastupitelství požadovalo trest ve výši dvou a půl let. Ex-závodník ale trvá na své nevině, nicméně podle zahraničních médií prozatím není jasné, jestli se proti rozsudku odvolá. „Jsem šťastná,“ sdělila Landucciová po vynesení trestu pro italský web Corriere Fiorentino.

„I přesto, že k vynesení rozsudku jsme museli ujít strašně dlouhou cestu. Bylo těžké u soudu poslouchat, jak jsem nezodpovědná matka. Za své dcery se rvu celý život. Doufám, že tohle pomůže i ostatním k tomu, aby se nebáli mluvit o svých problémech, a udělali vše pro nastolení spravedlnosti,“ doplnila k celému případu.

Cipollini zvítězil během své sportovní kariéry ve 161 závodech či etap. Dvaačtyřicet z nich si připsal na domácím Giru d´Italia, dvanáct na slavné Tour de France a tři na Vueltě. Před dvaceti lety dokonce oslavil titul mistra světa v závodě s hromadným startem. Nyní si nějaký čas na kole nezajezdí.

Někdejší hvězda světa cyklistiky Mario Cipollini si posedí v chládku. Konkrétně tři roky. Byl odsouzen za vyhrožování násilné chování vůči dvěma bývalým partnerkám
Někdejší hvězda světa cyklistiky Mario Cipollini si posedí v chládku. Konkrétně tři roky. Byl odsouzen za vyhrožování násilné chování vůči dvěma bývalým partnerkám