Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hokejisté Sparty šli spláchnout extraligovou marnost do hospody: Válečná porada, pivo měli rozkazem!

Autor: vba

V devatenácti zápasech si připsali jen čtyři tříbodové výhry, krčí se na předposledním místě tabulky. Horší než Sparta je v hokejové extralize pouze Kladno, a tak se Pražané vydali malér spláchnout do výčepu.

Takhle to dál nejde. Klubová šéfová Barbora Snopková Haberová týmu nejprve udělila ústní napomenutí, pak odvolala trenéry Pateru s Martincem, nepomohlo ale nic. Její chlapci v neděli padli doma s Pardubicemi 2:3.

Po dalším fiasku zbývalo jediné; válečná porada v jedné z putyk v centru Prahy. Vyčistit hlavu, poklábosit i zapomenout šli všichni hráči. Přesně tak, jak jim v neděli radila klubová legenda Jan Reindl.

„Sám jsem klukům doporučil, ať si společně po zápase zajdou do hospody a vše si nad sklenicí piva vyříkají,“ přiznal Blesku sportovní ředitel Petr Ton.

Nebalí to

On s kolegy mezitím dumal, kdo slavný velkoklub postaví na nohy. Varaďa? Gross? Prospal? Či Hořava s Jandačem? Na výběr moc není. „Nového kouče musíme jmenovat co nejdřív, aby měl čas s týmem pracovat. Nic nebalíme. Věříme, že se z toho vyhrabeme,“ řekl na prahu reprezentační přestávky Tonův kolega Jaroslav Hlinka.

Pauza Spartě skončí 16. listopadu, kdy ji čeká výjezd do Třince.

Zleva Michal Moravčík, Ondřej Mikliš a Ostap Safin.
Zleva Michal Moravčík, Ondřej Mikliš a Ostap Safin.