Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Gisele znovu po boku Bradyho: Tentokrát u soudu! Čelí obvinění z podvodu

Autor: pl

Sotva se od sebe oddělili, ale možná budou muset být opět spolu ve stejné místnosti. Konkrétně té soudní. Topmodelka Gisele Bündchenová (42) čelí společně se svým čerstvým ex-manželem a legendou amerického fotbalu Tomem Bradym (45) obvinění z podvodu s kryptoměnami. Společně s nimi se bude muset hájit například hvězda NBA Steph Curry (34).

Co se vlastně stalo? Slavný pár minulý rok propůjčil svá jména k propagaci aplikace společností FTX, která se zaměřovala na kryptoměny. Společnost ale musela minulý týden vyhlásit bankrot. Neměla totiž dostatek peněz na to, aby vyplácela uživatele. Ti začátkem týdne podali hromadnou žalobu u federálního soudu na Floridě. Za vším stojí podnikatel Sam Bankman-Fried.

Obviněny jsou i další hvězdy

V minulosti totiž právě on přizval ke svému byznysu celou řadu sportovců. Kromě Bradyho mu podle právníků pomohl s propagací například hvězdný basketbalista Stephen Curry, věhlasný Shaquille O´Neal (50) nebo tenistka Naomi Ósakaová (25). Ti všichni teď společně s Gisele a Bradym čelí obvinění.

Právníci v soudním sporu poukazují na reklamu z loňska, ve které Brady společně s Gisele telefonují známým, a přemlouvají je, aby se stali klienty FTX. Podle toho tak výrazně přispěli ke ztrátě peněz klientů. Celková finanční újma se vyšplhala na astronomických 258 a půl miliardy korun. Žalobci se nyní snaží získat zpět své peníze.

Tom Brady a jeho bývalá manželka Gisele Bündchenová čelí obvinění z podvodu ohledně kryptoměn
Tom Brady a jeho bývalá manželka Gisele Bündchenová čelí obvinění z podvodu ohledně kryptoměn