Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jágr po pohřbu táty (†82): Rychlý návrat do kostela! Jako »u Gotta« v katedrále?

Autor: sm

Česká hokejová legenda má za sebou jeden z nejtěžích momentů ve svém životě. Ve společnosti své partnerky Dominiky, milované maminky Anny a sestry Jitky musel dát Jaromír Jágr mladší poslední sbohem svému tatínkovi (†82), který byl pro něj celý život velkou oporou, vrbou i rádcem za každé situace. Návratem do kostela pak legendární hokejista připomněl moment z pohřbu Karla Gotta, kterým před třemi lety dojal celé Česko.

Náměstím Starosty Pavla zněly kostelní zvony ohlašující konec. Smuteční obřad, který byl, jak řekl kněz Zbygniew Czendlik, oslavou života Jaromíra Jágra staršího, došel ke svému závěru. A zatímco většina smutečních hostů mezi sebou diskutovala venku, majitel kladenských Rytířů se vrátil v doprovodu své lásky Dominiky zpět do útrob kostela.

Možná chtěl ještě chvíli na posvátném místě rozjímat a srovnat si v hlavě životní etapu, která odchodem milovaného tatínka skončila. Ostatně podobně se zachoval i na pohřbu Karla Gotta v Katedrále svatého Víta, kde zůstal sedět sám poté, co všichni hosté už odešli (více ZDE).

Pravděpodobně chtěl ale také poděkovat Czendlikovi za citlivost s jakou dojemný obřad vedl. V kostele Jaromír s Dominikou strávili jen několik minut a brzy odjeli pryč.  

Hokejové legendě je ale potřeba smeknout klobouk. Dokázal totiž najít sílu k tomu, aby na otcově pohřbu vystoupil a s grácií přečetl dopis, který mu sám napsal na cestu do nebe. Přestože prožívá opravdu těžké chvíle, neupozadil ve své řeči svůj jedinečný smysl pro humor.

Přečtěte si celé znění Jágrova dopisu nebo se podívejte na video:

Smuteční řeč Jaromíra Jágra na pohřbu jeho otce. Četl dopis, který pro něj napsal
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr před obřadem přijímal kondolence od smutečních hostů
Jaromír Jágr před obřadem přijímal kondolence od smutečních hostů