Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jaromír Jágr dnes pohřbí tátu (†82): Ukryl se před světem

Autor: Václav Baumann

O smrti vždy mluvil až nečekaně pozitivně, jako o startu něčeho nového. „Bez ní by nebyl život,“ tvrdil Jaromír Jágr (50). Smrt milovaného tatínka (†82) ale hokejovou legendu zdrtila.

Jaromír Jágr starší, jenž před týdnem podlehl po dlouhém boji rakovině, byl pro »Prcka«, jak s oblibou malému Jardovi přezdíval, životním vzorem. „Poslouchal jsem jen jeho. A ještě Maria Lemieuxe v Pittsburghu,“ usmíval se »Džegr«. Teď mu ale do smíchu rozhodně není.

Mezi nejbližšími

Věčný optimista se po tragické zprávě ukryl před světem a snaží se být u svých nejbližších – tedy hlavně s maminkou Annou a partnerkou Dominikou. Právě po jejím boku navštívil před víkendem zápas hokejových Rytířů, jimž pan Jágr dlouhých 17 let šéfoval.

Tentokrát však Jarda nestál na střídačce, jak je jeho zvykem, ale s láskou se zavřel do potemnělé VIP zóny. Tam se pak při pietní vzpomínce neubránil slzám. Další ho bohužel čekají už dnes v pravé poledne, kdy dá v kladenském kostele Nanebevzetí Panny Marie tatínkovi poslední sbohem.

Beze slova

Bolest to je pro Jaromíra tak velká, že včera chyběl i na tradičním náboru hokejových capartů na zimáku Rytířů. Jako majitel klubu přitom právě na takovou akci klade tu nejvyšší prioritu!

A byť původně o jeho účasti nebylo pochyb (ostatně i moderátor ho dětem ještě pár minut před začátkem sliboval), zdrcující zpráva vše změnila. Tentokrát ho na náboru malých hokejistů zastoupil Tomáš Plekanec.

Jarda se uzavřel do sebe a dle informací Blesku se neozval ani klubu. V tuhle tíživou chvíli však absenci legendární »osmašedesátky« pochopili i malí snaživci.

Na náboru hokejistů včera Jágra zastoupil Tomáš Plekanec
Na náboru hokejistů včera Jágra zastoupil Tomáš Plekanec