Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Voráček měl nejmíň 8 otřesů mozku a řeší konec: Tohle byla poslední ťafka!

Tvrďák jako žula, který v NHL zažil éru zlých hochů. Nikdo ale forvarda Columbusu Jakuba Voráčka (33) neodrovnal tak jako šťouchnutím pod plexisklo Dryden Hunt z Colorada. „V letošní sezoně už asi nenastoupím,“ potvrdila česká hvězda.

Výlet do Finska na Global Series vyšel kladenského odchovance draho. Od 4. listopadu je mimo hru. Přitom zápas v Tampere, v němž dokonce skóroval, se sebezapřením dohrál. Dnes je kvůli následkům otřesu mozku už 33 dní mimo sestavu.

Lékařský tým Blue Jackets dělá vše pro to, aby zápas na severu Evropy nebyl v nejlepší soutěži světa Voráčkovým posledním v životě. „Bojím se, aby vůbec měl normální život. To je teď pro něj a jeho mladou rodinu nejdůležitější,“ naznačil generální manažer klubu Jarmo Kekäläinen, že následky zranění hlavy jsou vážného charakteru.

Bez výčitek

Na pondělní tiskovce to ve své typické bekovce potvrdil i sám hráč. „Teď se cítím relativně dobře, ale cesta k návratu je dlouhá,“ pravil. „V nejbližší době nastoupím jen těžko, ale udělám vše, co je v mých silách, abych se na led ještě vrátil,“ dodal.

Kariéru nekončí! Dělám maximum pro to, abych se vrátil, ale je to dlouhodobý proces, řekl Voráček
Video se připravuje ...

Voráček každopádně nepatří mezi borce, které v kariéře dlouhodobá zranění trápila. Za patnáct let v NHL odehrál 1058 mačů. Víc jich z Čechů mají jen Jágr, Hamrlík, Holík, Dvořák, Eliáš a Prospal. „Během kariéry jsem měl sedm osm otřesů mozku,“ šokoval Voráček, který bral patálie na lehkou váhu. „Prostě jsem obul brusle, kdykoliv to jen šlo. Nic si nevyčítám,“ doplnil.

Poslední ťafka

Na první pohled nevinný zákrok Hunta z Colorada, kvůli němuž teď visí kariéra Jakuba Voráčka na vlásku.