Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Drž k*rva hubu! Střet ukrajinského tenisty s Tipsarevičem kvůli turnaji v Rusku

Autor: pl

Vjeli si do vlasů, a pořádně! Zatímco ukrajinský tenista Sergej Stachovskij (36) bojuje za svou vlast proti ruské okupaci, srbská dvojice Janko Tipsarevič (38) a Viktor Troicki (36) si vesele odcestovala do Ruska, ovšem pouze na exhibici. To Stachovského nenechalo chladným, a oběma pořádně vyčinil. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Vzhledem k tomu, že profesionální tenisové turnaje byly v Rusku kvůli válce na Ukrajině zrušeny, uspořádali si Rusové aspoň svou exhibici. Na tu do Petrohradu dorazili například Maďar Marton Fucsovics, Španěl Pedro Martínez, ale i zmínění Srbové Tipsarevič s Troickim.

Stachovskij, který narukoval do ukrajinské armády, se proto rozhodl srbským sportovcům napsat na sociální síti. Konverzaci pak zveřejnil. „Jsem zklamaný, že tě vidím v Rusku. Myslím ale, že za peníze se dá koupit všechno. Peníze nad morálkou,“ rozhořčil se rodák z Kyjeva. Odpověď byla velice pikantní.

„Být v zemi mých předků je k nezaplacení! Ty jsi jen instagramový šašek, který si plete peníze s politikou,“ začal Troicki svou ostrou reakci. „Tohle nemá s válkou nic společného, ale když už ji zmiňuješ, tak já a má země jsme si prožili všechny problémy, a nikdy se nám nedostalo podpory. Tak tě, k*rva, prosím, drž hubu.“

„Milé, užij si to. Radši budu instagramový klaun než Ruskem placená štětka,“ reagoval zpětně ukrajinský ex-hráč. Tipsarevič nebyl ke Stachovskému o moc milejší. „Co mi řekneš na tohle, pane instagramový bojovníku za svobodu: bojkotoval nebo protestoval jsi ty nebo někdo z tvé za*rané rodiny v jakékoliv funkci, když síly NATO bombardovali mou zem, mou rodinu a můj lid před dvaceti lety?“

Stachovskij někdejší světové osmičce už jen popřál, aby si užil peníze z exhibice, a tím skončila nejen konverzace, ale dost možná i vzájemné vztahy.

Tipsarevič si vzal do úst i rodinu Stachovského
Tipsarevič si vzal do úst i rodinu Stachovského