Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mbappé provokoval „parťáka“ Messiho? Tohle se v PSG líbit nebude!

Autor: pl

Vysněné finále mnoha fotbalových příznivců. To je potencionální duel mezi reprezentanty Francie proti Argentině. Pokud by se tak stalo, nastoupili by proti sobě spoluhráči z Paris Saint-Germain a zároveň jedni z nejlepších fotbalistů světa Lionel Messi (35) a Kylian Mbappé (23). Mezi těmi dvěma by to mohlo navíc solidně jiskřit. Mbappé totiž udělal na sociální síti něco, z čehož Messiho příznivci rozhodně nemají radost.

Co se vlastně stalo? Všechno to začalo čtvrtfinálovou prohrou Portugalska proti Maroku. Po utkání zaplavily internet fotky Cristiana Ronalda (37) v slzách. Věděl, že měl s největší pravděpodobností poslední šanci vyhrát mistrovství světa, a selhal. Pod jednu z takových fotek se vyjádřil i Mbappé.

Nic sice ke snímku nenapsal, nicméně přidal tři emotikony. Konkrétně korunu, modlící se ruce a kozu, což byla narážka na zkratku G.O.A.T., která v češtině znamená „nejlepší ze všech“. To argentinské příznivce rozlítilo. Ronaldo je samozřejmě brán za Messiho největšího konkurenta. Víc než provokace spoluhráče z PSG v tom ale bude něco jiného.

Předčil svůj vzor

Pro Mbappého byl CR7 vzorem. Jako malý si polepil stěny plakáty někdejšího kanonýra Realu Madrid či Manchesteru United. Dá se tedy pochopit, že rodák z Paříže vyjádřil slavnému Portugalci poklonu. Pokud se tedy ve finále utkají Argentina a Francie, bude se rozhodně na co dívat. Hned z několika důvodů.

Messi bude ve svých pětatřiceti letech útočit na vysněný titul mistra světa, zatímco Mbappé, kterému ještě nebylo ani 24, má v plánu obhajobu. Mladý Francouz se tak může s Francií stát prvním týmem od roku 1962, který obhájí mistrovský titul. Naposledy se to podařilo Brazilcům, když porazili Československo 3:1. Svůj vzor navíc Mbappé překonal už před čtyřmi lety.