Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Legendární cyklista po krk v dluzích? Vítěz Tour de France dluží téměř 30 milionů!

Autor: ptr

Závodní kariéru pověsil na hřebíček již před nějakým časem, ale z cyklistiky zcela nezmizel. Britský vítěz nejprestižnějšího cyklistického závodu světa Tour de France Sir Bradley Wiggins (42) dodnes působí jako expert pro televizní stanici Eurosport. Další aktivity v jeho životě však příliš úspěchu nenesly a populární závodník je údajně pořádně zadlužený.

Podle informací, které proletěly v poslední době řadou médií, by měl Wiggins svým věřitelům dlužit téměř třicet milionů korun. Vítěz »Staré dámy«, jak se legendárnímu závodu přezdívá, však tyto informace zpochybňuje.

Pohledávky se mají týkat společnosti Wiggins Rights Limited, kterou vlastní spolu se svou manželkou Cath a matkou Lindou. Firma fungovala jako správce práv k používání jména a zastoupení slavného sportovce. Před dvěma lety však musela jít do likvidace, kvůli dluhům ve výši 650 tisíc liber (zhruba 18 a půl milionu korun).

Nyní se dluhy měly vyšplhat až k udávaným 30 milionům. Bohužel pro pětinásobného olympijského šampiona to nebyla první podobná štrapáce. Již dříve musel z finančních důvodů zavřít jinou svou společnost. V rámci dohody tenkrát poskytl svůj majetek ve výši 17 milionů korun, aby vyplatil věřitele a zabránil bankrotu.

Britský cyklista Sir Bradley Wiggins
Britský cyklista Sir Bradley Wiggins