Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Loprais po tragické nehodě na Dakaru: Vzkaz fanouškům!

Autor: sm

Letošní Dakar by nejspíš Aleš Loprais (43) nejradši vymazal ze své paměti. Ve chvíli, kdy byl se svými výsledky na špici, došlo k velkému neštěstí, při kterém přišel o život italský fanoušek († 69). Ačkoliv český jezdec nemohl situaci zabránit a pozdější vyšetřování ukázalo, že on sám byl v tragédii bez viny, Lopraisova účast na Dakaru byla u konce. A krátce před příletem zpátky do domoviny poslal svým fanouškům vzkaz!

Loprais po nehodě, během které se pod kola jeho vozu dostal italský fanoušek lačnící po hezké fotografii, nemohl v závodu kvůli vyšetřování pokračovat. Podle informací, které mediím poskytl jeho otec, by měli čeští účastníci odletět ze Saúdské Arábie speciálem v pondělí. A krátce před cestou zpět domů se Aleš Loprais ozval svým fanouškům, kteří jej celou dobu zahrnovali pořádnou dávkou podpory.

„Kamarádi, přátelé, fanoušci a partneři našeho týmu. Chtěl bych vám všem moc poděkovat za projevenou podporu, která se mi v posledních nelehkých dnech dostala,“ napsal na sociální sítě Aleš, jehož účet po tragédii čelil kromě komentářů také vlně zpráv, ve kterých se snaží Lopraisovi příznivci svého oblíbence maximálně podpořit.

„Nestačil jsem jednotlivě odepsat všem, tak takto činím alespoň touto formou. Vážím si toho a DĚKUJI,“ zopakoval synovec legendárního Karla Lopraise, který po tragédii nahrál na sociální sítě video, ze kterého bylo zřejmé jak moc ho neštěstí poznamenalo. Během krátkého prohlášení vyjádřil rodině zesnulého upřímnou soustrast a zopakoval, že tato nehoda ho bude provázet po zbytek života.