Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Michek překvapil Lopraise po návratu do Česka: Dojemný vzkaz plný podpory!

Autor: ptr

Má za sebou jednu z nejhorších chvil života a tak není divu, že ocení jakoukoliv podporu. Velkou vzpruhou byl pro Aleše Lopraise (43) vzkaz od kamaráda z Dakaru Martina Michka (34). Český motocyklový závodník jasně ukázal, že stojí za svým kolegou. Ten nezaviněně usmrtil na letošním Dakaru jednoho z diváků a musel z legendárního závodu odstoupit.

Michek si dal od nešťastné nehody odstup, aby podpořil Aleše po hektickém období a dodal mu sílu pro návrat. Ocenil také jeho dobráctví a pomoc. „Ahoj Lopy, chtěl jsem ti napsat trochu s odstupem času, protože na tebe byl asi veliký tlak. Hlavně jsem ti chtěl poděkovat, že jsi mi pomohl udělat maximum, aby se mi spravila noha, moc děkuju. Také jsem ti chtěl říct, že jsem ti moc fandil a něco neočekávaného do toho přišlo. Hlavně ne tvojí vinou a to je hrozně důležitý!“ Dal jasně najevo, že Loprais je v celé události nevinně.

„Doufám a moc si přeju, že tě nenapadají věci jako být na vážkách, jestli pokračovat ba naopak jméno Loprais a ty mě inspirovalo se pustit do Dakaru, protože jsem chtěl být jako vy! A ty jsi u mě ten jediný, který má nejblíže k tomu, zvednout toho nejtěžšího beduína nad hlavu. Nejen já, ale i všichni okolo tě chceme vidět na startu Dakaru 2024. Pro Českou republiku a pro mě jsi ten, který to dokáže,“ snažil se povzbudit jednoho z nejlepších českých závodníků k návratu.

Ten bude po letošním ročníku opravdu složitý. Ale nic není nemožné a nezbývá než doufat, že se Loprais s tragickým zážitkem srovná a dokáže se opět vrátit ke svým milovaným závodům. „Děkuju kámo, vážím si toho, co jsi napsal,“ odpověděl Michkovi na vzkaz, který ho zahřál u srdce.

Aleš Loprais byl nevědomým účastníkem nehody s tragickými následky
Aleš Loprais byl nevědomým účastníkem nehody s tragickými následky