20. ledna 2023 • 21:10

SESTŘIHY: Sparta zdolala Brno, v derby slaví Dynamo. Jágr skóroval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční hokejový večer přinesl v rámci kompletního 39. kola Tipsport extraligy fantastické příběhy. Sparta v bitvě s Kometou Brno prohrávala, ale skóre dokázala otočit. Pardubice ve východočeském derby s Hradcem Králové přivítaly po dopingové kauze Jana Mandáta a uspěly. Kladenští Rytíři prohráli v Karlových Varech, v první třetině se však prosadil Jaromír Jágr, čímž dorovnal Wayna Gretzkyho v celkovém počtu kariérních branek. Vítkovice udržely čisté konto proti Liberci, Litvínov převálcoval domácí Olomouc 8:1, Motor podlehl Plzni v prodloužení a Mladá Boleslav rozhodla v závěru s Třincem. SESTŘIHY z utkání sledujte na iSport.cz.



Sparta ve šlágru kola předvedla obrat výsledku

Hokejisté Sparty porazili v utkání 39. extraligového kola Brno 5:3. Tým Komety otevřel skóre už po 38 sekundách, ještě po první třetině vedli hosté 2:1, Pražané otočili vývoj dvěma góly ve druhé části a připsali si pátou výhru za sebou, za stavu 3:3 ale rozhodl až v čase 57:52 útočník Jan Buchtele. I díky porážce Třince v Mladé Bolelavi (0:1) se sparťané posunuli už na třetí místo.

Kometa po dvou vysokých porážkách v Třinci a doma s Vítkovicemi začala v metropoli na výbornou, když hned v první minutě otevřela skóre. Gólmana Kováře, jenž se vrátil do sestavy po zdravotních potížích, kvůli nimž odstoupil z nedělního duelu v Hradci Králové, překonal Holík a využil tak prostoru, který mu sparťané před brankovištěm dopřáli.

Reakce favorita přišla brzy. Když hráli domácí ve třetí minutě v signalizované výhodě, Polášek místo očekávané střely našel výstavní nahrávkou Konečného a tomu stačilo trefit úplně prázdnou branku za povyjetým brankářem Furchem. Před polovinou úvodního dějství byl v dobré pozici Holík, ale Kovář ho vychytal. Stejně dobře si však po chvilce vedl i Furch, na něhož pálil Horák, jenž se dostal za obranu Jihomoravanů.

Hostující gólman musel hned vzápětí vytáhnout skvělý zákrok levým betonem po zakončení Buchteleho z dobré pozice mezi kruhy. V 17. minutě šli znovu do vedení Brňané, když pouhé dvě sekundy před vypršením trestu Kempného, jenž byl prvním vyloučeným hráčem zápasu, překonal Kováře Kollár. Ještě před přestávkou zahrozil opět aktivní Holík, Kovář však jeho ránu z dobré pozice dokázal vytěsnit.

Ve druhé části mohli zvýšit Ďaloga a Šalé, domácí však přežili bez úhony a ve 29. minutě si mohli sami zkusit dnes poprvé hru v početní výhodě. A dařilo se jim - po Řepíkově ráně bez přípravy bylo vyrovnáno. Hosté sáhli po trenérské výzvě, hru vysokou holí však sudí na záznamu neviděli a vedle potvrzení gólu museli hosté na led znovu jen ve čtyřech. Se štěstím se ubránili, sami pak nevyužili přesilovku a jen 23 sekund před pauzou dokonal obrat Safin.

Na začátku třetí dvacetiminutovky měl obrovskou příležitost Flek, pozorného Kováře však překonat nedokázal. Sparta pak mačkala hosty v jejich pásmu díky dvěma po sobě jdoucím přesilovkám, při signalizované výhodě mezi nimi skončila dorážka Gustafa Thorella na tyčce. Na začátku 53. minuty nedostal prostor k přesnému zakončení Forman po akci Řepíka.

O chvilku později musel na trestnou lavici Horák. Při přesilovce Komety měl nejprve velké štěstí Furch, když při rozehrávce trefil napadajícího Buchteleho, ale ten po pádu na led nedokázal puk poslat do prázdné branky, vzápětí na druhé straně vyrovnal přesnou ranou z kruhu Horký. Buchtele si zlepšil náladu 128 sekund před koncem vítěznou tečí. Holíka při snaze o odpověď vychytal Kovář. Při následné power play hostů pečetil výhru domácích Horák, jemuž přenechal kotouč před prázdnou brankou Kaše.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Byl to souboj dvou tradičních soupeřů, derby se vším všudy. Vyrovnaný zápas, který mohl vyhrát kdokoliv. Musím říct, že jsme měli štěstí, že jsme ten zápas nakonec vyhráli, protože jsme určitě nebyli lepší.“

Patrik Martinec (Brno): „Těžko se hodnotí zápas, který mužstvo prohraje, ale narazili jsme na vynikajícího soupeře se skvělou formou. Myslím, že v současné době jsme odehráli výkon na hranici našich možností. A troufnu si říct, že jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem. Utkání bylo na vážkách do poslední minuty, kdy jsme mohli při troše štěstí v power play vyrovnat.“

Góly

Domácí: 02:22. Konečný, 29:51. Řepík, 39:37. Safin, 57:52. Buchtele, 59:31. Horák

Hosté: 00:38. Holík, 16:36. Kollár, 55:53. Horký

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, T. Tomek, Polášek (A) – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Vauhkonen.

Hosté: Furch (Čiliak) – Kučeřík, Kundrátek (A), Ščotka, Ďaloga, Hrbas, Němec, Fajmon – Pospíšil, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Flek – Raška I, Zbořil, Šalé – Vincour (A), Süss, Dufek.

Rozhodčí

Šindel, Květoň – Brejcha, Ondráček

Stadion

O2 arena

SESTŘIH: Sparta Praha - Kometa Brno, 5:3. Vyrovnaný zápas zlomili domácí až v těsném závěru
Video se připravuje ...

Východočeské derby pro Dynamo: dva góly Vondráčka

Hokejisté Pardubic vyhráli v 39. kole extraligy nad Hradcem Králové 4:1 a díky čtvrtému vítězství za sebou si drží v čele tabulky čtyřbodový náskok před druhými Vítkovicemi. I ve třetím východočeském derby této sezony uspěl domácí tým a podruhé to bylo Dynamo, za které dvakrát skóroval útočník Tomáš Vondráček.

Do pardubické sestavy se po vypršení trestu za doping vrátil Jan Mandát, který se v české extralize objevil poprvé od 12. ledna 2021. Domácí hned v úvodu rozehráli první přesilovku, po jejím konci si se střelou Adama Musila poradil brankář Kiviaho. Ve dvou početních výhodách pak mohli udeřit hosté, ale Willa nepřekonali.

Při brejku dva na jednoho ve 14. minutě přihrál Adam Musil Vondráčkovi, jenž však nezakončil přesně. Vzápětí v oslabení ujel hradecký Perret, s jehož střelou si Will poradil. Pardubičtí se prosadili ještě během první třetiny, kdy v přesilovce po střele Čerešňáka dorážel Vondráček. Do konce úvodní třetiny chybělo jen třináct vteřin.

Před vyprodanou pardubickou arénou pokračoval i ve druhé třetině bojovný zápas. V nadějné pozici se objevil domácí Poulíček, který si najel před Kiviaha, jenže situaci přerušilo posunutí hradecké branky.

Ve 36. minutě byl vyloučen na čtyři minuty pardubický Štetka za hru vysokou holí, hosté tak mohli srovnat v dlouhé přesilovce. Blízko byl Lev, který trefil tyčku pardubické branky. Vzápětí se během oslabení do úniku dostal Vondráček a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0 pro Pardubice.

Mountfield se při hře speciálních týmů neprosadil, když nevyužil další přesilovku v úvodu třetí třetiny. Hradci se povedlo skórovat až v 54. minutě při rovnovážném počtu hráčů, když Willa zblízka překonal Radovan Pavlík.

Snahu Hradce pak zkomplikovala dvě vyloučení, čehož využil Sedlák a po přihrávce Hyky vstřelil třetí gól Pardubic. Hosté to pak ještě zkusili bez odvolaného brankáře, ale skóroval už jen Paulovič do prázdné hradecké branky a uzavřel na 4:1 pro Dynamo.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Pardubice): „Viděli jsme velmi dobré utkání ze strany obou mužstev. Hrálo se nahoru dolů, rozhodly speciální týmy. Připravovali jsme se hodně na hradecké přesilovky, protože je v poslední době využívali. Naši hráči na to byli nachystaní, pak jsme ještě ubránili čtyřminutové oslabení a sami dali góly z přesilovek. Kluci hráli velmi dobře do obrany, byla tam spousta bloků, šli si za vítězstvím. Jsme rádi, že z tohoto zápasu máme tři body.“

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Myslím, že zápas rozhodly speciální týmy. Bohužel jsme neubránili dvě přesilovky soupeře a ještě inkasovali v naší přesilovce. Soupeř měl podobné šance, které jsme měli i my, jenže my jsme je nedokázali využít a z protiútoku dostali gól. Neproměnění šancí nás stálo zápas. Kluci to odpracovali a dřeli, ale ukázala se síla Pardubic, které zaslouženě vyhrály.“

Góly

Domácí: 19:47. Vondráček, 36:42. Vondráček, 57:31. L. Sedlák, 59:55. Paulovič

Hosté: 53:32. R. Pavlík

Sestavy

Domácí: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, J. Kolář, Hrádek, Tvrdík – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, T. Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Hosté: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Pilař – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Lev, Novák – Morong, Štohanzl, Lang.

Rozhodčí

Jeřábek, Kika – Klouček, Zíka

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10 194 diváků

SESTŘIH: Pardubice - Mountfield HK, 4:1. Ve třetím východočeském derby sezóny uspělo Dynamo
Video se připravuje ...

Kladno brzy prohrávalo, nepomohl ani Jágr

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 39. kole extraligy doma poslední Kladno 4:2, díky druhé výhře z posledních tří zápasů se posunuli z 13. na 11. místo a Rytířům se vzdálili na rozdíl šesti bodů. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Jiří Černoch. Kladno vyšlo naprázdno potřetí za sebou a připsalo si šestou porážku z uplynulých sedmi duelů.

Domácí se ujali vedení už po 11 sekundách. Po Klikorkově chybné rozehrávce prostřelil Brízgalu bekhendem Černoch. Další velkou šanci měl v přesilovce Beránek, ale kladenský gólman puk vytěsnil lapačkou. V 9. minutě domácí vstřelili druhou branku, když střelu Grígera, která těsně skončila za brankovou čárou, sudí Hribik a Úlehla uznali až po přerušení podle videa.

Rytíři se do hry dostali v polovině první třetiny při Koblasově vyloučení. Po Kubíkově ideální přihrávce se do odkryté branky trefil Jágr a připsal si druhou branku v sezoně. V 16. minutě ale vrátil Energii dvoubrankový náskok z dorážky Jiskra.

Ve druhém dějství Středočeši zvýšili aktivitu a to i díky častým vyloučením domácích hráčů měli převahu. Při vyloučení Bartejse z totožné situace jako u první branky střílel Jágr, ale tentokrát branku netrefil. Také Filip a Pytlík byli blízko snížení, Habal se však překvapit nenechal.

Za domácí zahrozil Beránka, ale Brízgala zasáhl. Na druhé straně ve 34. minutě trefil Dotchin při další nabídnuté přesilovce pravou tyč karlovarské branky. Další vyloučení Koffera však už Rytíři bleskově potrestali díky Indrákově bombě z levého kruhu.

Dramatický souboj ve skoro vyprodané hale vyvrcholil v závěrečném dějství, šance se střídaly na obou stranách. Nejdříve ve 44. minutě mohl vedení navýšit Huttula, ale jeho střela zamířila do tyče. Na druhé straně Jágrovu střelu ztlumil Habal.

Možnost velkého obratu se Kladnu naskytla v 52. minutě. Havlín tvrdě u mantinelu dohrál Klikorku a obdržel za úder do oblasti hlavy a krku trest pěti minut a do konce zápasu. V nabídnuté přesilovce se, ale k puku v 53. minutě dostal Černoch a při samostatném úniku jej fauloval Indrák. Opakovanou šanci při nařízeném trestném střílení domácí kapitán s jistotou proměnil a pečetil výsledek.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „V první řadě děkujeme divákům, v jakém hojném počtu dnes přišli, protože to v této sezoně byla největší návštěva. Je vidět, že nám to svědčí, když je plný barák. Hraje se o trochu lépe a utkání jak s Litvínovem, tak i dnes s Kladnem jsme před takovou návštěvou zvládli. Jsme šťastni, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně a hrát naší hru. Soupeř nám hned na začátku daroval gól. Ve druhé třetině, kdy jsme měli hodně vyloučených, jsme také měli nějaké šance a mohli jsme zase odskočit na 4:1. Ve třetí třetině, kdy jsme si zápas zkomplikovali při vyloučení pěti minut a do konce utkání, to nebyly hezké chvilky. Máme však super obětavý tým, výsledek jsme si vzali. I když jsme během zápasu dostali dvě branky v oslabení, tak to poslední na pět minut jsme odehráli výborně a Jirka Černoch to v něm překlopil definitivně na naší stranu.“

Pavel Skrbek (Kladno): „Dnešní zápas charakterizuje průběh celé naší sezony. Jdeme do zápasu s nějakým plánem, bohužel vzal v jedenácté sekundě za své, protože naší chybou dáme soupeři šanci vstřelit první gól. Aby to nebylo málo, tak soupeři dáme za třicet sekund druhou šanci, kterou soupeř naštěstí nevyužil, ale za deset minut jsme udělali úplně stejnou chybu a gól už jsme dostali. Vrátili jsme se do zápasu, dáli jsme gól, začali jsme být lepší, ale aby toho nebylo málo, udělali jsme další chyby a bylo to 1:3. Potom jsme se zase dotáhli 2:3, od rozhodčího jsme ve třetí třetině dostali v uvozovkách dárek pětiminutové přesilovka, abychom mohli srovnat, ale opět jsme soupeři dáli šanci, aby to neměl tak těžký a dostali jsme v přesilovce gól na 2:4. Týmu chybí absolutně jakákoliv obětavost, statečnost a disciplína.“

Góly

Domácí: 00:11. Černoch, 08:07. Gríger, 15:08. Jiskra, 52:43. Černoch

Hosté: 12:48. Jágr, 39:21. Indrák

Sestavy

Domácí: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

Hosté: Brízgala (Bow) – Klikorka, Dotchin (A), Ticháček, Slováček, Cibulskis, Babka – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Indrák, Filip – M. Procházka, Pytlík, Beran – O. Bláha II, Zikmund (A), Melka – Michnáč.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Gerát, Hynek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

SESTŘIH: Karlovy Vary - Kladno 4:2. Porážku Rytířů neodvrátil ani zásah Jágra
Video se připravuje ...

Zámorský dokonal obrat Plzně v Budějovicích

Hokejisté Plzně vyhráli v 39. kole extraligy v Českých Budějovicích 4:3 v prodloužení a připsali si třetí výhru za sebou. Obrat ze stavu 1:3 dovršil v čase 61:29 v přesilové hře obránce Petr Zámorský. Motor prohrál třetí z posledních čtyř zápasů, klesl na předposlední místo, ale svůj náskok před Kladnem zvýšil na čtyři body.

Hosté začali aktivně, zatímco Jihočeši dlouho hledali cestu ven z obranného pásma. Plzeňského brankáře Svobodu až později rozehřály střely Gulaše nebo Vráblíka. Po chybě domácích na útočné modré čáře se ocitl v brejku Blomstrand a přestože byl tísněný zezadu Vráblíkem, otevřel skóre švihem z levého kruhu.

Zakrátko mohl u levé tyčky zvýšit Zámorský. Do první velké šance na straně Motoru se dostal v 10. minutě Dzierkals, který tečoval střelu Percyho. O pět minut později našel bojovník Toman před brankou volného Doležala, ale ten nepřelstil Svobodu. Vyrovnání zařídil Valský, jenž pálil z mezikruží po přesné nahrávce Hanzla z levé strany. Před první sirénou ještě zahrozil Vráblík.

Na začátku druhého dějství se vypravil dopředu po levé straně obránce Percy. Neprosadil se první střelou, ale přihrávka určená Valskému se ujala s nechtěným přispěním bránícího hráče. Domácí těžili z aktivního forčekingu, který plzeňským hráčům dělal potíže. K nebezpečné střele se dostal ze Západočechů pouze Suchý.

Motor ubránil vyloučení Percyho a kanadský bek se hned při návratu na led zapojil do přečíslení tři na dva, ale nevyšlo mu zakončení. Na straně soupeře se poté neujaly pokusy Suchého a Poura. Třetí gól dal z pravého kruhu veterán Vondrka pouhou vteřinu před druhou sirénou a zároveň vteřinu před vypršením trestu Maláta.

V úvodu třetí části zkoušel zakončit Dzierkals po objetí branky zezadu. Potom vypálil z mezikruží přes bránícího hráče plzeňský Schleiss a brankář Strmeň neudržel kotouč, který propadl za jeho záda. Ve 49. minutě budějovický Pech netrefil u levé tyčky odkrytou klec. O dvě minuty později jeli Pech s Gulašem sami na jediného obránce, ale domácí kapitán nemířil přesně.

Těžké chvíle pro Jihočechy nastaly vyloučením Vondrky, ale bránící čtveřice se vrhaly do střely a udržely nezměněný stav. Dvě a půl minuty před koncem zkusili hosté power play a po buly v útočném pásmu střelou zblízka vyrovnal Kodýtek.

V prodloužení se snažil protlačit kotouč do branky Valský, ale vrhl se na něho Pour a strhla se divoká bitka. Hosté dostali početní výhodu, kterou bleskově využil Zámorský.

Ohlasy trenérů

David Čermák (České Budějovice): „Měli jsme strašně špatný vstup do zápasu. Mohli jsme být rádi, že prohráváme jenom o gól. Postupně jsme se zlepšovali a dokázali otočit výsledek. Ve třetí třetině jsme bohužel udělali dvě velké chyby. Soupeř je potrestal a rozhodl v prodloužení.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Povedl se nám začátek, hlavně prvních deset jedenáct minut. Potom jsme začali dělat chyby a soupeř vyrovnal. Druhá třetina z naší strany nebyla moc dobrá. Bylo to bláznivé utkání, prohrávali jsme 1:3, ale řekli jsme si, že musíme zjednodušit hru. Po našem kontaktním gólu domácí trochu znervózněli. My jsme stále věřili a vynutili si prodloužení, kde jsme rozhodli v přesilovce.“

Góly

Domácí: 15:10. Valský, 21:05. Percy, 39:59. Vondrka

Hosté: 05:46. Blomstrand, 42:58. Schleiss, 57:36. Kodýtek, 61:29. Zámorský

Sestavy

Domácí: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, M. Toman, V. Tomeček.

Hosté: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Malát, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Blomstrand, Bitten, Lang.

Rozhodčí

Šír, Jaroš – Lhotský, Hnát

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

5 592 diváků

SESTŘIH: České Budějovice - Plzeň 3:4p. Hostující obrat završil v prodloužení Zámorský
Video se připravuje ...

Domácí Boleslav ochromila Třinec v závěru

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 39. kole extraligy Třinec 1:0 a ukončili sérii jedenácti porážek ve vzájemných soubojích s Oceláři. O první výhře od dubna 2021 rozhodl v čase 58:46 švédský útočník Tim Söderlund, třetí čisté konto v sezoně udržel Filip Novotný.

Bruslařský klub se mohl dostat do vedení již po 30 sekundách hry, Söderlund ale Lantošiho přihrávku před odkrytou branku nezužitkoval. Domácí se i nadále tlačili do útoku, hned několikrát se jim podařilo využít přečíslení tři na dva, Kacetla v třinecké brance ale nepřekonali.

Hosté ustáli šance Stránského, Najmana i první mladoboleslavskou přesilovou hru a sami čekali na výraznější příležitost. Ta přišla při vyloučení Šmerhy, Novotný ale domácí podržel.

Blízko prvnímu gólu v zápase byl ve 26. minutě Lantoši, v přesilové hře ale trefil jen tyč. I nadále měl více práce Kacetl, nebezpečná byla zejména elitní mladoboleslavská přesilovka, brankář Ocelářů ale chytal spolehlivě.

Ve 36. minutě si poradil i se zakončením Söderlunda, když se dokázal včas přesunout a betonem pokrýt jeho střelu. Při následném Hudáčkově vyloučení Kacetlovi opět pomohla branková konstrukce, kterou i tentokráte trefil Lantoši.

Na začátku třetí třetiny se do slibné příležitosti dostal hostující Daňo, nestihl ale ideálně zakončit. Oba týmy následně nevyužily další přesilové hry a s blížícím se koncem základní hrací doby bylo jasné, že zápas zřejmě rozhodne jeden gól.

Hrdinou utkání se nakonec v 59. minutě stal Söderlund, který po samostatné akci prostřelil Kacetla. Třinec již vyrovnat nedokázal. Bruslařský klub tak i ve čtvrtém zápase pod vedením nového kouče Kalouse bodoval, poprvé ale vyhrál v 60 minutách.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Byl to vyrovnaný zápas až do konce a my jsme měli štěstí, že jsme dali gól. Podržel nás gólman, hráli jsme dobře odzadu a hráli jsme zodpovědný hokej, který teď hrát musíme. Jsme rádi za tři body.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Zápas se mi těžce hodnotí. Těžce se dostáváme do šancí a brankových příležitostí, bylo to v domácím zápase proti Olomouci i dnes. Moc šancí jsme neměli a resultuje z toho žádná vstřelená branka na našem kontě. Když nedáte gól, těžko můžete vyhrávat. Myslím si ale, že jsme podali zodpovědný, bojovný výkon. Až na jednu situaci, která nám v závěru nevyšla, proto nebereme body. Byl to vyrovnaný zápas, šťastnější jsou domácí.“

Góly

Domácí: 58:46. Söderlund

Hosté:

Sestavy

Domácí: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Šmerha, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Havránek, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, M. Doudera, Roth, Mar. Adámek – Chmielewski, M. Roman, M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Svačina, Hrehorčák, Kurovský – Dravecký (A), Haas, Hrňa.

Rozhodčí

Hejduk, Veselý – Špůr, Šimánek

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3362 diváků

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Třinec 1:0. Bezgólový stav zlomil 74 sekund před koncem Söderlund
Video se připravuje ...

Stezka zazářil a vygumoval liberecké Tygry

Hokejisté Vítkovic zvítězili v závěrečném 39. kole třetí čtvrtiny extraligy nad Libercem 2:0. O jejich triumfu rozhodl přesně v polovině utkání v přesilové hře Juraj Mikuš, tři body zpečetil Marek Kalus. Vítkovice tak vyhrály i třetí vzájemný souboj v sezoně. Brankář Aleš Stezka si připsal páté čisté konto v sezoně.

Vítkovičtí zahájili sérii pěti domácích zápasů aktivněji, což jim v první třetině vyneslo několik náznaků šancí. Z Kotalovy příležitosti se dal vytěžit gól, ale jeho rána za Kváču neprošla.

Krátce po zahájení druhé třetiny už měl vyloženou možnost Marosz, který jel po Lakatošově přihrávce sám na Kváču, ale vůbec netrefil branku. Ostravanům tak do vedení pomohla až přesilovka; Najmanovo vyloučení potrestal Mikuš, jehož pokus od modré čáry pravděpodobně i díky teči libereckého hráče skončil v síti.

Až pak pořádně vystrčili růžky i hosté, kterým pomohla početní výhoda. V ní bylo před Stezkou horko, ale většina libereckých ran končila na obětavých blocích soupeře. Když už Vlachova rána prošla, Stezka byl připraven.

Hosté rozehráli třetí část zdaleka nejlépe a z jejich náporu mohl profitovat Birner, ale ve velké šanci se mu puk svezl po čepeli. Nejčistší možnost vyrovnat pak však nevyužil Rychlovský, kterého vychytal Stezka. A Liberci se to taky brzy vymstilo, protože Kalusův švih z otočky skončil za Kváčovými zády a domácí dvanáct minut před koncem odskočili o dva góly.

Druhá branka už otupila tlak Severočechů. Mueller mohl skórovat potřetí, Kváča byl ale proti. Nic zásadního už pak závěr utkání nepřinesl.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Od začátku jsme hráli aktivně, jezdily nám nohy, ale i tak to byl těžký a vyrovnaný zápas. Rozhodl asi první gól. My jsme si pomohli přesilovkou a ten gól jsme dali jako první. Klíčový moment pak byl ale taky v třetí třetině fantastický zákrok Stezky. Nám se pak podařilo dát druhý gól a tím už jsme si to pohlídali.“

Jiří Kudrna (Liberec): „Domácí byli od začátku hodně aktivní, měli hodně střel, ale my se drželi i díky Kváčovi. Je škoda, že se nám z několika příležitostí nepovedlo dát kontaktní nebo vyrovnávací branku. Mohli jsme je trošku nahlodat. Domácí pak přidali druhý gól a už to bylo těžké. Musíme pogratulovat soupeři, my jsme bez vstřelené branky nemohli pomýšlet na body.“

Góly

Domácí: 29:48. Mikuš, 47:39. Kotala

Hosté:

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Gewiese, Raskob, Mikuš, Grman, Prčík, J. Stehlík, Koch – L. Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kotala, Dej, Kalus – Lednický, Chlán, Fridrich.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Rozhodčí

Mrkva, Cabák – Hlavatý, Lederer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 557 diváků

SESTŘIH: Vítkovice - Liberec 2:0. Hosté nenašli recept na bezchybného Stezku
Video se připravuje ...

Litvínov deklasoval Olomouc, dal osm branek

Hokejisté Litvínova vyhráli v 39. kole extraligy v Olomouci vysoko 8:1 a zabrali po dvou zápasech bez bodu. Hanáci prohráli třetí z posledních čtyř duelů. Hattrickem se podílel na kanonádě Vervy Nicolas Hlava, po dvou gólech vstřelili Patrik Zdráhal a Jindřich Abdul, který přidal i asistenci. Tři body za tři přihrávky si připsal také Šimon Stránský.

Litvínov se dostal do vedení hned ve 2. minutě hry, kdy Jaksovo nahození od modré čáry tečoval za Lukášova záda Hlava. Poté Zajíček při olomouckém náporu pokryl několik příležitostí a při Káňově kličce pak hostujícího brankáře zastoupil Sukeľ, který sebral olomouckému nejproduktivnějšímu hráči z hokejky jasný gól.

Stejně dobře si poté vedl domácí brankář Lukáš při šanci Zdráhala, při které udržel puk ve výstroji před dorážejícími hráči, i při přečíslení Estephana se Zdráhalem. Čisté svědomí ale nemůže mít u druhé branky Litvínova, kdy mezi betony pustil Kudrnovo zakončení z levé strany.

Povedenou první třetinu potvrdil Litvínov dalšími dvěma zásahy. Nejdříve v přesilové hře Lukáše zblízka překonal podruhé v zápase Hlava a poté se při signalizované výhodě prosadil z mezikruží Zdráhal.

Olomouc vstřelila svou první branku na začátku druhé třetiny, v přesilové hře překonal Zajíčka z prostoru mezi kruhy Nahodil. Zlepšená hra domácích vedla k dalším šancím Kunce a Pláška, jenže hostující brankář v obou situacích uspěl. Konrád, který od druhé třetiny nahradil Lukeše, podržel svůj tým při samostatném úniku Fronka, poté ale nestačil na Zdráhalovu střelu z první po křižné přihrávce od Stránského.

Litvínov před koncem druhé třetiny přidal ještě dvě branky a zvýšil na průběžných 7:1. Nejdříve totiž Konráda v samostatném úniku prostřelil Hlava a zkompletoval tak svůj hattrick. Poté osm vteřin před koncem druhé třetiny dorazil po střele Freibergse puk do prázdné branky Abdul.

První šanci třetí třetiny měla Olomouc, jenže Kusko zamířil ve velké šanci jen do tyče. Zápas však vinou jednoznačného výsledku ztratil tempo a třetí třetina se dohrávala spíš jen z povinnosti. Osmou branku vstřelili hosté v přesilové hře v poslední minutě zápasu, mezi úspěšné střelce se podruhé v zápase zapsal Abdul.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): „Rozhodl náš špatný začátek zápasu. Nevstoupili jsme do něj vůbec dobře a první třetina skončila 0:4. Od toho se potom všechno odvíjelo. Litvínov byl všude dřív, vyhrával souboje a byl i produktivní. Dali jsme sice gól na 1:4 a měli jsme i nějaké šance na 2:4, ale už nám to tam bohužel nespadlo. Zápas z naší strany nebyl vůbec dobrý. Litvínov nás skoro k ničemu nepustil a my jsme se vůbec nedokázali prosadit. Rozhodně bych to dnes neházel na gólmany, jsme jeden tým. Stejně jako nevyhraje zápas jeden hráč nebo gólman, tak ho také sám neprohraje. Vyhrává i prohrává celý tým.“

Karel Mlejnek (Litvínov): “Dnešní utkání pro nás bylo velmi těžké a to až do stavu 6:1. Klíčovým momentem pro nás bylo dlouhé střídání ve druhé třetině za stavu 4:1. Během toho jsme se dvě minuty nedostali z pásma a měli několik zakázaných uvolnění, z toho dvě z mého pohledu úplně zbytečná. V tento moment se to utkání zlomilo a brzy jsme přidali další dva góly. Se vší pokorou musím říct, že takový zápas s tolika vstřelenými góly se mockrát za sezonu asi nestane.„

Góly

Domácí: 23:25. Nahodil

Hosté: 01:43. Hlava, 08:54. Kudrna, 16:23. Hlava, 19:34. Zdráhal, 32:55. Zdráhal, 36:17. Hlava, 39:52. Abdul, 59:18. Abdul

Sestavy

Domácí: Lukáš (21. Konrád) – Ondrušek (C), Rašner, Mareš, T. Černý, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa, Knotek (A), Bambula – Orsava, Nahodil (A), P. Musil – Plášek ml., Kunc, Navrátil – Kusko, Strapáč, Olesz.

Hosté: Zajíček (M. Tomek) – Zile, Freibergs, D. Zeman, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Danielčák, Gut, Hlava – Havelka, Fronk, L. Stehlík.

Rozhodčí

Obadal, Stano – Rampír, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

SESTŘIH: Olomouc - Litvínov, 1:8. Verva dnes ukázala Kohoutům lekci z produktivity
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud