Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drsná diagnóza ruského krasobruslaře: Smrti se vyhnul, ale začínají mu odumírat končetiny

Autor: sm

Veřejnost se původně obávala, jestli má vůbec šanci přežít. Ruský krasobruslař Roman Kostomarov (45), který během své kariéry zářil na ledě i po boku ženy mluvčího Kremlu musel být v lednu hospitalizován se zápalem plic, který vypadal dost kriticky. A přesto, že se nejspíš olympijský šampion dokáže vyhnout nejhoršímu, nemoc si vyžádala krutou daň...

Kostomarov je už tři týdny hospitalizován v nemonici v Kommunarce. Lékařům se povedlo dosáhnout zlepšení, ale ruský medailista přesto musí zůstat napojený na ventilátor, který mu pomáhá s dýcháním. „Roman je při vědomí, ještě nemluví, ale už vše vnímá. Každý den za ním teď dochází jeho žena Oksana, která je v doprovodu lékaře vpuštěna na JIP,“ informoval web StarHit s odkazem na zdroj z nemocnice.

Tím ale nejspíš dobré zprávy končí. Roman, který během své kariéry tančil s Peskovovou manželkou Taťjánou Navkovou, totiž nejspíš bude muset čelit aputaci. 

„Všechno je docela stabilní. Ale před časem začaly Kostomarovovi odumírat končetiny. Prsty na rukou budou s největší pravděpodobností amputovány, lékaří se snaží zachránit nohy, ale šance je nízká,“ informoval web StarHit s odkazem na zdroj z nemocnice.

Ruské weby zároveň uvádějí, že zdravotní stav bývalého krasobruslaře není na tak dobré úrovni, aby se mohl podrobit operaci, a lékaři proto musí ještě vyčkat. Počítá se navíc s tím, že rehabilitaci by mohl později Kostomarov podstoupit v Německu...

Kostomarov tvořil taneční pár s Taťjánou Navkovou
Kostomarov tvořil taneční pár s Taťjánou Navkovou