Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Problémy Vlhové gradují: Manévry kolem mistrovství světa!

Autor: pl

Smůla se jí lepí na paty. Po nešťastném víkendu ve Špindlerově Mlýně přišla pro Petru Vlhovou (27) další komplikace. Konkrétně zdravotní. Kvůli tomu je slovenská lyžařka nucena vynechat začátek šampionátu v alpském lyžování. Jak využije volný čas?

Původně měla olympijská medailistka z Pekingu startovat na mistrovství světa ve francouzském Méribel už v pondělí 6. února, nicméně plány se změnily. Alpskou kombinaci společně se Super-G vynechá a bude se soustředit na obří slalom a slalom.

„Vzhledem ke zdravotnímu omezení a komplikacím v posledních týdnech, pro které se nám nepodařilo plnohodnotně trénovat rychlostní disciplíny, jsme se rozhodli pro úpravu soutěžního programu Petry na MS v Méribel,“ oznámil kouč Mauro Pini během tiskové konference společnosti Sport Management Company, která zastupuje tým Vlhové.

Pini poté přiblížil, na které konkrétní závody se nyní budou s Petrou soustředit. „V závodech alpské kombinace a Super-G startovat nebudeme. Tento získaný čas využijeme na dotrénování kondičních a technických aspektů výkonu. To proto, abychom byli plně připraveni na nejdůležitější disciplíny – obří slalom a slalom,“ vysvětlil trenér.

Ze čtrnácti absolvovaných závodů na MS získala Vlhová šest medailí včetně zlaté z obrovského slalomu v roce 2019, kdy se lyžovalo ve švédské obci Aare. Dále získala čtyři stříbra a jednu bronzovou placku. Přidá do sbírky další i přes dvoutýdenní pauzu?

Úspěšná lyžařka Petra Vlhová si dá na chvíli pauzu
Úspěšná lyžařka Petra Vlhová si dá na chvíli pauzu