Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Partnerka zesnulého horolezce Molcara: Půl roku po tragédii slova plná bolesti

Autor: sm

Během loňského srpna otřásla Českem zpráva o úmrtí dvou horolezců, které v Adršpachu na parkovišti autem srazil recidivista. Tragický odchod Matěje Molcara a Zikmunda Schwarzkopfa mladšího, kteří společně pracovali v jedné firmě, zasáhla nejen jejich populárního kamaráda, horolezce Radka Jaroše, ale také příbuzné, kteří půl roku po tragédii stále ukazují, že oba zesnulé nosí hluboko v srdci...

Na Matěje Molcara doma čekala kromě manželky taky malá dcerka Karlička. Ani jedna z nich už se ale bohužel kvůli tragédii nebude moci se zesnulým horolezcem setkat. Jeho velkou láskou ovšem byly hory, a není tak divu, že právě tam cítí jeho největší přítomnost.

„Nejblíž a zároveň tak daleko,“ napsala o víkendu na sociální sítě Molcarova žena Martina, která vyrazila do zasněženého horského prostředí na běžky. 

Od tragédie uplynulo půl roku a celý případ vzbudil divoké emoce. Nehodu, která oba horolezce připravila o život, měl způsobit muž, jenž se už v minulosti svými řidičskými schopnostmi podílel na cizí smrti. Před pěti lety totiž nacouval v Červeném Kostelci do starší ženy, která posléze podlehla svým zraněním.

Podle Deníku má navíc dotyčný od roku 2002 soustavně porušovat zákazy řízení a byl dvanáctkrát soudně trestán. Tím více veřejnost nechápala, že za tragickou nehodu v Adršpachu, při které navíc neposkytl první pomoc a z místa zbaběle ujel, hrozí řidiči auta pouhých pět let ve vězení.

Zkimund Schwarzkopf ml.
Zkimund Schwarzkopf ml.