Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak Navrátilová zvládá chemoterapie? Léčí ji Lulu a tenis!

Autor: Lukáš Šonský, Soňa Molatová

Společnost jí dělá pejsek Lulu a iPad s živým tenisovým přenosem. Tak tráví tenisová ikona Martina Navrátilová (66) svůj čas ve špitále.

První boj se zákeřnou rakovinou už vyhrála. V lednu ale přišla zpráva, že u Navrátilové nemoc propukla znovu, kromě prsu navíc postihla i hrtan. „Budu bojovat, jak to jen půjde. Je to dvojitá rána, ale zvládnu to,“ řekla majitelka 59 grandslamových titulů v singlu a deblu.

„Lulu a tenis mi pomáhají s trávením času v nemocnici,“ připsala Navrátilová k fotce na Twitter. A později dodala: „Jsem ráda, že se mi něco podobného nestalo před 15 lety,“ uvedla v souvislosti s tím, že lékařská péče udělala velký pokrok. Léčbu podstupuje v New Yorku. A kromě prvotřídní péče děkuje na dálku i za všechnu podporu.

Velkou oporou je Navrátilové také její manželka Julia Lemigová (50), která dělá vše, co své polovičce na očích vidí. Dokonce kvůli ní porušila slib a vyrazila si s ní zahrát tenis! ,,Devět let jsem Martině na společný zápas říkala »ne«. Teď jsem se konečně rozhoupala s slyšela »ano«," usmívala se před časemněkdejší miss Sovětského svazu. 

Lulu a tenis ji pomáhají zvládat chemoterapie
Lulu a tenis ji pomáhají zvládat chemoterapie