Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nádherná zpráva od lyžaře Svindala: Po boji s rakovinou přichází otcovství!

Autor: ptr

Býval postrachem soupeřů na svahu a patřil k nejlepším lyžařům nejen své doby. Nyní prožívá norský reprezentant Aksel Lund Svindal (40) velmi turbulentní období v osobním životě. Jen pár měsíců zpátky oznámil, že se potýká s rakovinou varlat a teď má naopak velmi radostnou novinku. Se svou partnerkou Amalií Iuelovou (28) čeká narození potomka!

S kouzelnou zprávou se podělili skrz sociální sítě a nenechali nikoho na pochybách, jak moc se na děťátko těší. Zároveň rovnou oznámili i pohlaví budoucího malého Svindala. „Nemůžu se dočkat, až si budu moci někdy v září plácnout s tímhle malým chlapákem. A Amalie je absolutně úžasná,“ svěřil se Aksel svým fanouškům.

„Miminko v procesu… Letošní léto bude vypadat trochu jinak než obvykle. Dám si pauzu od závodů, ale na podzim se vrátím na ovál. Jsem tak nadšená, že brzy potkám toho malého kluka,“ napsala Amalie, která na rozdíl od svého milého stále pokračuje v aktivní atletické kariéře. Z popisku je patrné, že se nedlouho po porodu plánuje vrátit ke své disciplíně 400 metrů překážek.

Oba partneři se už před nějakou dobou svěřili, že by měli rádi pořádně početnou rodinku. Aksel tvoří pár s Amalií již od roku 2020 a svou společnou touhu dávali od začátku najevo. V rozhovoru pro norský deník Dagbladet se Iuelová svěřila, že by chtěla mít alespoň pět dětí. Svindal se už tehdy považoval za »otce« a také potvrzoval své přání mít kupu dětí. Pár tedy nyní vykročil za splněním společného snu.

Aksel Lund Svindal a Amalie Iuelová očekávají narození potomka.
Aksel Lund Svindal a Amalie Iuelová očekávají narození potomka.