Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bizarní oslavy fotbalistů Burnley po ligovém triumfu: Bubnování na zadek a slepice!

Autor: ptr

Skvělá sezóna se sladkou tečkou. Přesně tak by zřejmě letošní ročník anglické Championship shrnuli všichni, kdo mají co dočinění s týmem Burnley. Mančaft, kde svého času úspěšně působil i Čech Matěj Vydra (toho času v Plzni), ovládl dominantním způsobem druhou nejvyšší anglickou soutěž a svůj triumf stvrdil vítězstvím 1:0 v úterním derby proti odvěkým rivalům z Blackburnu.

»The Clarets«, jak se Burnley přezdívá díky typické barvě dresů, nasbírali za celý ročník pouze tři prohry a postup do prestižní Premier League slavili už začátkem dubna. Nyní se jim podařilo dvě kola před koncem definitivně dotáhnout i ligový triumf a radost se mohla podruhé rozjet naplno. Nutno podotknout, že hráči i představitelé byli více než nachystaní. Oslavy propukly ihned po konečném hvizdu na stadionu rivalů z Blackburnu a obsahovaly nafukovací poháry, roztodivné masky i netradiční okamžiky pro pobavení fanoušků.

Jedním z momentů, na které se zřejmě dlouho nezapomene, byl okamžik, kdy si brankář Bailey Peacock-Farrell omotal svého spoluhráče Connora Robertse kolem pasu a začal jeho hýždě používat jako bonga. Došlo samozřejmě i na tradičnější projevy radosti, jako je například vyhazování trenéra do vzduchu, nebo oslavný skluz po břiše směrem k věrným podporovatelům.

Po zápase byl pořádně nadšený i bývalý vynikající obránce Vincent Kompany, který je aktuálně trenérem sympatického celku. „Nevím, jestli si kluci uvědomují, co to znamená pro lidi z Burnley. Vyhrát titul v Ewood Parku, to jsme si nemohli ani vysnít. Den, který pro nás bude žít věčně, a obrovský úspěch,“ neskrýval nadšení a dojetí.

Fantastické tažení Burnley samozřejmě zaujalo i velkokluby jako Chelsea a Tottenham, které projevily zájem angažovat úspěšného kouče. Podle informací SunSport ale plánuje sedmatřicetiletý Kompany setrvat na stadionu Turf Moor.

Fotbalisté Burnley si ligový triumf pořádně užili.
Fotbalisté Burnley si ligový triumf pořádně užili.