Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Legendární Keane vyhrál letitý soudní spor: Vykopne stařenku, která mu dluží miliony!

Autor: pl

V jeho nejlepších fotbalových letech ho milovaly tisíce fanoušků Premier League, těch irských ještě více. Nyní si ale bývalý fotbalový reprezentant Robbie Keane (42) vytvořil minimálně dva nepřátele. Konkrétně módní šéfku Sandi St. Paulovou (74) a jejího kamaráda Stewarta Lawrence. Společně bydleli v Keanově sídle, kde ale už tři roky neplatí nájem. Dluh mezitím vystoupal do milionů. Celý případ skončil u soudu, který teď vyřkl konečný rozsudek.

Tři roky. Tak dlouho se táhl soudní spor mezi manžely Keanovými a dvojící Sandi St. Paulová a bubeníkem Stewartem Lawrencem. Ti bydleli v rodinném domě, který bývalý útočník Liverpoolu či Tottenhamu vlastní v Hertfordshire, od prosince 2019. Rodák z Dublinu pronajal společně se svou ženou Claudine dvojici dům s pěti ložnicemi a domácím kinem kvůli své práci, kdy tehdy působil jako asistent kouče u irské reprezentace a Middlesbrough. První měsíce šlo vše jako po másle, jenže v dubnu 2020 dvojice přestala platit nájem.

Od té doby se obě strany dostávaly do větších a větších sporů, přičemž dluh za tu dobu vystoupal až k závratným osmi milionům korun. St. Paulová u soudu uvedla, že Keanovi vypnuli topení a horkou vodu. Obojí bylo podle ní mimo provoz po dvě zimy. Kvůli tomu začala být prý vystresovaná, což vedlo k prodělání mrtvice.

Stížnosti ale nezabraly. Soudkyně Heather Baucherová nyní stařence nařídila, že musí dům opustit pod hrozbou vystěhování šerifem Nejvyššího soudu. Zároveň musí splatit finanční dluh a také právní poplatky manželů Keaneových, které atakují sumu dvou milionů korun. Co se týče Lawrence, ten se odstěhoval před rokem.

Došlo na slzy

Na něj neměli vlastníci kontakt, a dokonce se s ním nikdy ani osobně nesetkali. „Bylo nám řečeno, že je to slavná osobnost a nemůžeme mít jeho telefonní číslo. Nikdy jsme ho neviděli,“ vyjádřila se Claudine. Situace se maximálně vyhrotila v momentě, kdy na pozemku muselomdojít k nutným opravám. „Když muselo dojít k opravám, prosila jsem vás, abyste dělníky pustili dovnitř, jenže vy jste odmítli. Při tom telefonátu jsem brečela a prosila vás, ať mi neničíte majetek,“ řekla polovička slavného exfotbalisty u soudu.

St. Paulová, která k soudu dorazila na vozíku a bez právníka, to ale odmítá s tím, že nikoho klepat na dveře neslyšela. A pokud někdo před dveřmi byl, nemohla mu otevřít kvůli svému zdravotnímu stavu. „Byla jsem dvakrát hospitalizována a musela jsem odpočívat v posteli,“ uvedla na svou obhajobu. Lawrence navíc podal protižalobu na manžele Keanovi ve snaze vyrovnat dluhy na nájemném za údajné neprovedení oprav včetně vadného zvonku a podlahového vytápění. Soudkyně ale protinávrh smetla ze stolu pro nedostatek důkazů.

St. Paulové a Lawrencovi tak nezbývá nic jiného, než uhradit manželům Keanovým dlužnou částku. Provozovatelka módních butiků nesla soudní prohru obzvlášť trpce. „Někdo mi řekl, že hrál fotbal. Nesnáším fotbal,“ pronesla na závěr.

Někdejší fotbalista Liverpoolu či Tottenhamu Robbie Keane vyhrál soudní tahanici, která trvala tři roky
Někdejší fotbalista Liverpoolu či Tottenhamu Robbie Keane vyhrál soudní tahanici, která trvala tři roky