Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie ve světě fotbalu: Mladá žena (†23) zemřela po útoku fanouška!

Autor: pl

Chtěla si užít fotbalový zápas, kterého se už ale nikdy nedočkala. Fanynka brazilského celku Palmeiras Gabriela Anelliová (†23) měla tu smůlu, že byla ve špatný čas na špatném místě. Přímo v její bezprostřední blízkosti se totiž strhla mela mezi příznivci, která se jí stala osudnou!

Všechno to začalo v sobotu 8. června u vstupu na stadion. Gabriela čekala ve frontě, když kolem řady fanoušků procházeli dva příznivci Flamenga, jehož fotbalisté ten den hráli právě proti Palmeiras. Skupina fanoušků domácího celku se na dvojici vrhla, přičemž jeden z napadených, Leonardo Santiago (26), reagoval hozením skleněné lahve.

Právě ta trefila Gabrielu do krku a musela být urychleně převezena do nemocnice Santa Casa v Sao Paulu, kde podstoupila operaci. Zde se ale projevily zdravotní problémy, které měla půvabná slečna už v dětství, kdy musela na operaci ledvin, plic a srdce. Anelliová totiž o dva dny později prodělala hned dva infarkty a zemřela. „Gabriela byla vždy mým světlem, mým životem, mou malou holčičkou. Odmalička bojovala se zdravotními problémy,“ řekla její zdrcená maminka Dilcilene dos Santosová brazilskému zpravodajskému webu G1.

K obrovskému neštěstí se vyjádřil i bratr oběti. „Jsou věci, které jsou za hranicemi našeho chápání. Vím, jak moc si každou vteřinu bojovala. Vždycky jsi byla bojovník. Dohlížej na nás z nebe a ochraňuj naši rodinu. Chci, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost,“ citoval britský list Daily Mail Felipe Anelliho. Jak dopadl viník?

Santiago byl na místě zatčen. Podle policejního šéfa Cesara Saada se v pondělí dostavil k soudu, načež byl obviněn z vraždy. Ke smrti příznivkyně vydali zástupci klubu Palmeiras oficiální prohlášení. „Nemůžeme akceptovat, že se třiadvacetiletá dívka stala obětí barbarství při fotbale, který má být v prvé řadě zábavou. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a požadujeme urychlené vyšetření tohoto zločinu, který vrhá špatné světlo na brazilský fotbal,“ stojí v prohlášení.

Fotbalová fanynka Gabriela Anelliová zemřela poté, co ji jeden z příznivců týmu soupeře trefil do krku skleněnou lahví
Fotbalová fanynka Gabriela Anelliová zemřela poté, co ji jeden z příznivců týmu soupeře trefil do krku skleněnou lahví