Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Roman Kostomarov ukázal další video z tréninku: Tvrdá dřina po amputaci!

Autor: OB

Olympijský vítěz Roman Kostomarov (46) už opět maká na plné obrátky! Na sociálních sítich sdílel další video po propuštění z nemocnice, ve které byl od letošního ledna kvůli komplikacím po prodělaném zápalu plic. Ve cvičení ho evidentně neomezují ani protézy, které má místo nohou.

Legendární ruský krasobruslař si za poslední měsíce prošel opravdovým peklem. Kvůli silnému zápalu plic, který dostal po jednom z venkovních představení, se museli lékaři uchýlit k amputaci obou nohou a jedné ruky.

Již z nemocnice ale Kostomarov sdílel videa, na kterých se svými protézami cvičí na rotopedu. To prý pomáhalo kromě kondice i jeho psychickému zdraví, jelikož z důvodu změn na těle upadal do těžké deprese.

Teď se však blýská na lepší časy. Bývalý mistr světa je už doma a za pomoci fyzioterapeutů dále pokračuje v rehabilitaci. Na nejnovějším videu je zachycen, jak s protézami cvičí kosterní svaly.

„Jako žena po porodu právě posiluji adduktory,“ vtipkoval na sociálních sítích Kostomarov, který získal na olympijských hrách v Turíně zlatou medaili v duetu s Taťanou Navkovou.

Z pravé ruky má Kostomarov jen pahýl
Z pravé ruky má Kostomarov jen pahýl