Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Bohemka se pokusí vymazat obří evropské manko v nájmu na Spartě: Zázrak za milion?!

Autor: Petr Němec, OB

Každý špás něco stojí. V tomhle případě šestimístnou sumu. Bohemians se po porážce 0:3 v prvním zápase, pokusí v odvetě 2. předkola Konferenční ligy o zázrak s Bodö/Glimt na půjčené Letné. I přes zaplacení nájemného si klub z Vršovic přijde na pěkné peníze.

Zelenobílí jsou v Evropě po šestatřiceti letech. Hledali azyl, protože Ďolíček nesplňuje regule UEFA, a jelikož Slavia vršovického rivala nepustila do Edenu, našli příbytek v chrámu rudých.

„Sparta pronajme Bohemce stadion na Nory za milion korun a nebude od ní chtít podíl ze vstupného.“

Na téhle informaci se shodují zdroje z obou klubů. Ve světle té sumy vypadá Letná jako "hotel Drahota", ovšem při pohledu na dění u kasy se "klokani" nakapsují. Včera bylo prodáno přes 11 000 vstupenek v relacích od 600 do 800 korun (permanentkáři jdou za 100 kaček), takže prostou matematikou (při průměrné ceně lístku 700 Kč) 7,7 milionu minus 1 milion rovná se výdělek minimálně 6,7 "melounu".

Budiž jim přáno a jen tak pro úplnost, svaz platí Spartě za zápas nároďáku 1,5 milionu… Když zahrneme několik drobných úprav, jako logo Bohemky na střeše sparťanských střídaček či putovní budku fanshopu, máme fi nanční a technickou stránku po kupě. Zbývá ta fotbalová a trenér sympaťáků od Botiče Jaroslav Veselý po dardě 0:3 od Bodö za polárním kruhem tuší: „Bude hodně složité to otáčet. Musíme se pokusit o lepší výkon.“

První zápas Bohemians proti FK Bodø/Glimt
První zápas Bohemians proti FK Bodø/Glimt