Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tragédie po zápase Konferenční ligy: Čtyři fanoušci zemřeli při nehodě!

Autor: TT

Fotbalový výjezd se jim stal osudným! Bulharští fanoušci Levski Sofia zemřeli při autonehodě na cestě zpět po pohárovém zápase proti Eintrachtu Frankfurt. Zpáteční cesta stála život hned čtyři z nich, jeden cestující pak vážnou nehodu přežil a byl následně převezen do nemocnice v kritickém stavu.

Podle bulharské TV Nova došlo ke kolizi o půlnoci u obce Bulgarene, kde auto plné fotbalových fanoušků tvrdě narazilo do kamionu u sjezdu na města Troyan a Lovech. Dostupné informace pak hovoří o tom, že se jednalo o příznivce tradičního klubu PFC Levski Sofia, kteří se zrovna vraceli do Gabrova z domácího zápasu Evropské konferenční ligy proti německému klubu FC Eintracht Frankfurt.

Při srážce nešťastně zemřeli čtyři lidé, jeden z účastníků nehody byl převezen do nemocnice, kde stále bojuje o svůj holý život. Silnice I-4 poté zůstala uzavřena na několik hodin v obou směrech, doprava ze Sofie ve směru na Shumen byla odkloněna po náhradní trase. Přibližně okolo 6. hodiny ráno pak byl dopravní provoz znovu obnoven.

Očitá svědkyně incidentu prozradila, že hasiči museli auto rozřezat, aby vytáhli těla mrtvých. „Silnice byla mokrá. Uvědomili jsme si, že šlo o čelní srážku. Znám chlapce, který přežil. Cestoval s rodinou – s otcem, s mladším bratrem a s dalšími dvěma kluky,“ dodala smutně pro NTV.

„Několik hodin po neuvěřitelných oslavách na stadionu Vasila Levského námi otřásla zpráva o smrti čtyř našich příznivců při vážné nehodě. Všichni v PFC Levski truchlíme a vyjadřujeme hlubokou soustrast rodinám zesnulých. Odpočívejte v pokoji, »modří andělé«! Jsme si jistí, že i v nebi budete oddaně podporovat svůj milovaný Levski!“ loučil se klub s nebožtíky na svém Instagramu.

Čtyři fanoušci fotbalového klubu Levski Sofia zemřeli při dopravní nehodě, pátý stále bojuje o život v nemocnici!
Čtyři fanoušci fotbalového klubu Levski Sofia zemřeli při dopravní nehodě, pátý stále bojuje o život v nemocnici!