30. března 2023 • 11:20

Exslávista Ngadeu se na finále do Edenu nevrátí. Míří za penězi do Číny

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamerunský fotbalový reprezentant Michael Ngadeu si zahraje čínskou ligu. Bývalý obránce pražské Slavie přestoupil z Gentu do týmu Peking Kuo-an. Belgický celek oznámil odchod defenzivní opory na klubovém webu.



Ngadeuovi v létě končila smlouva a dvaatřicetiletý obránce se po nabídce od sedmého týmu čínské nejvyšší soutěže rozhodl pro okamžitý odchod. V belgické lize je Gent na čtvrtém místě bez reálné šance na titul, o trofej ale stále usiluje v Konferenční lize.

Ve čtvrtfinále se utká s West Hamem, finálový zápas soutěže se bude hrát v Edenu, kde to Ngadeu dobře zná. Teď už je ale jasné, že tým si bude do konce sezony muset poradit bez něj.

„Pochopitelně jsme ho chtěli udržet alespoň do konce ročníku, Michael byl pro nás důležitý hráč. Finanční nabídce z Pekingu jsme ale nemohli konkurovat. I sám hráč projevil přání přestoupit ihned,“ uvedl výkonný ředitel Gentu Michel Louwagie.

Vítěz afrického Poháru národů z roku 2017 má na kontě 53 reprezentačních utkání, na nedávném mistrovství světa v Kataru ale chyběl. Gent opouští po necelých čtyřech letech. Předtím Ngadeu nastupoval mezi lety 2016 až 2019 za Slavii, s níž dvakrát ovládl ligu i domácí pohár.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud