Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Trenér mládeže byl napaden rozzuřeným otcem: Útok kovovou lahví na vodu!

Autor: TT

Vztahy mezi mládežnickými trenéry a rodiči bývají složité. Případné spory se však povětšinou drží v mezích slušnosti, někdy však pohár trpělivosti přeteče. Fotbalový kouč z Virginie pak tvrdí, že byl surově zbit otcem jednoho z hráčů, v důsledku čehož utrpěl vážná zranění.

Konflikty mezi ambiciózními rodiči a trenéry jejich ratolestí se dějí poměrně často! K dalšímu z nich došlo v uplynulou sobotu v George Hellwig Memorial Parku v americkém městečku Manassasu ve státě Virginia přibližně v odpoledních hodinách. Na lavičku místního fotbalového klubu Northern VA dočasně usedl trenér Vince Villanueva, který během zápasu zastupoval svého přítele. Vše posléze vyústilo v násilí, jeden z rodičů pravděpodobně nesouhlasil se střídáním svého chlapce, který v zápalu hry utrpěl malý šrám.

„Otec si šel nejprve promluvit se synem. Když jsem pak pro něj šel, abych ho vrátil zase do hry, ptal jsem se: »Jsi v pořádku?« a on odpověděl: »Ne, není!«. Následně řekl: »Trenére, mohu s vámi mluvit?«. Pak už šlo všechno z kopce,“ vyprávěl trenér Villanueva, co potyčce předcházelo.

Onen pán se úplně přestal kontrolovat a začal běsnit! Na kouče poté vyletěl jako čertík z krabičky a několikrát ho udeřil do obličeje kovovou lahví s vodou, čímž mu způsobil zlomeniny očnice a další poranění hlavy. Trenérův stav vyžadoval lékařskou péči, která mu byla poskytnuta přímo u hřiště, přesto se nevyhnul návštěvě nemocnice v blízkém okolí.

„Když jsem se otočil, abych si promluvil s otcem, ocitl jsem se zničehonic na zemi. Pak jsem uslyšel zvonění v uších a uvědomil jsem si, že jsem dostal ránu do hlavy lahví s vodou," popisoval trenér mládeže, co se mu vlastně honilo hlavou během zákeřného útoku na jeho osobu.

Ačkoliv agresor z místa činu zbaběle uprchl, mužům zákona se nevyhnul a snadno ho vypátrali v následujících hodinách. Dle dostupných informací okresní policie zatkly příslušné orgány jistého Bleranda Hoxha. Přibližně pětačtyřicetiletý otec nyní čelí obvinění z ublížení na zdraví a je držen ve vazbě, dokud se probíhající vyšetřování finálně neuzavře a vše se nevysvětlí.

Pomlácený kouč rovněž poslal vzkaz všem dospělým, kteří na sportovních akcích pro děti někdy ztratili hlavu a nervy. „Nechte nás dělat svou práci! Vytvořme pro děti zábavné prostředí. Mají v životě už tak dost stresu se vším ostatním na světě. Dovolte jim, aby si užily tu radost a někam od toho všeho unikly." apeloval Villanueva na zdravý rozum všech rodičů.

Americký trenér mládeže byl napaden rozzuřeným otcem, který nesouhlasil se střídáním svého syna…
Americký trenér mládeže byl napaden rozzuřeným otcem, který nesouhlasil se střídáním svého syna…