Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Detaily útěku krasobruslařské hvězdy Gorbačovové: Šokující chování trenérky!

Autor: OB

Poslední dva dny se v Rusku neřešilo nic jiného. Mladá krasobruslařka Alina Gorbačovová (16) se v pondělí ztratila v centru Moskvy a až do druhého dne byla nezvěstná. Okamžitě se rozjela velká pátrací akce a policie následně dívku našla v nákupním centru, kde pojídala zmrzlinu. Teď se však kolem jejího zmizení objevily další podrobnosti.

Juniorská mistryně Ruska se v pondělí ztratila po hádce s její trenérkou. U té mladá krasobruslařka také bydlí, protože její rodiče žijí v Tveru. V pondělí Gorbačovová odešla z tréninku a naposledy byla viděna na kamerovém záznamu kousek od zimního stadionu. Její věci se poté našly na nábřeží řeky Moskvy. O den později pak policie dívku našla.

Důvody jejího útěku byly neznámé a vyrojily se spousty spekulací. Nyní se k incidentu vyjádřil strýc nalezené krasobruslařky a veřejnost tato informace velmi zaskočila. Trenérka Gorbačovové proti ní údajně poštvala celou rodinu a zakazovala jí s nimi být v kontaktu. Celý společenský okruh nadějné bruslařky byl uměle omezen.

„Trenérka byla velmi vznětlivá. Ohradila se proti celé rodině a poštvala Alinu proti nám. Když jsem se nechtěl bavit s trenérkou, Alina se pak nebavila se mnou. Od začátku se mi tato trenérka nelíbila. Nedělala pro ni to správné,“ uvedl strýc Gorbačovové.

Ke zmizení Aliny se vyjádřila také babička, která začala být skeptická ohledně kariéry své vnučky. „Budeme trvat na jejím odebrání od aktuální trenérky. Chci, aby opět žila se svou matkou. Jsem nyní proti její profesionální kariéře. Uplynulé hodiny nestojí za žádné olympijské medaile,“ uvedla babička nalezené sportovkyně.

Zprávou o tom, že byla mladá Ruska nalezena živá a zdravá ale rodině i fanouškům spadl obrovský kámen ze srdce. Nalezením mladé hvězdičky byla potěšena také Taťjána Navková, která v roce 2006 vyhrála olympijské hry v páru s Romanem Kostomarovem a je manželkou mluvčího Kremlu Dmytryho Peskova.

„Díky bohu! Všichni jsme šťastní, že se Alina našla. Je to obrovské štěstí. Celá země byla znepokojena a teď si můžeme vydechnout,“ řekla v jednom z rozhovorů.

Trenérka Aliny Gorbačovové ji prý zakazovala kontakt s rodinou.
Trenérka Aliny Gorbačovové ji prý zakazovala kontakt s rodinou.