Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Biatlonistu Mánka na mistrovství ČR zradilo tělo: Drsné varování!

Autor: OB

Přetěžoval se a doplatil na to! Nadějný český biatlonista Ondřej Mánek (22) před pár měsíci ukončil svou juniorskou kariéru a pomalu si začíná zvykat mezi muži. Tento víkend se zúčastnil závodu mistrovství České republiky na kolečkových lyžích v areálu Šedivého lomu. Akce mu však nevyšla podle představ.

Šumavský rodák začal běhat na lyžích už ve třech letech. Ve třinácti ho pak dědeček přivedl k biatlonu, u kterého už zůstal. Na tréninky dojíždí do Jablonce nad Nisou a mezi jeho největší úspěchy patří tři stříbrné medaile z juniorského mistrovství světa. Hlavně v ženských kruzích tohoto sportu si také našel spoustu kamarádek, mezi které patří například Eva Puskarčíková.

Ondřej Mánek je ale také známý tím, že aktivně spojuje svou biatlonovou kariéru s tou influencerskou. Ve dvanácti letech začal natáčet videa na Youtube a následně přesedlal na Instagram. Kromě toho, že své sociální sítě bere jako zábavu, jsou pro něj také značným zdrojem příjmů. V jednom z rozhovorů pro Blesk řekl, že by se jen z peněz za biatlon neuživil a že díky jeho působení na internetu může dál pokračovat ve své sportovní kariéře.

O mladém závodníkovi se ví, že do tréninku dává všechno a často jde i přes své limity. Tento víkend se v rámci přípravy na listopadový začátek sezóny zúčastnil biatlonového mistrovství České republiky na kolečkových lyžích, kde však jeho tělo vypovědělo službu.

„Můžu si za to sám. Vstát v 5 ráno doma, na Šumavě, hned se přesunout na těžkej trénink, mnohdy se předtím ani nenasnídat, potom se na stojáka převlíct u auta a okamžitě letět do Prahy, kde budu do noci na nohou a domu se vrátím zase pozdě,“ napsal ve svém příspěvku značně zklamaný Mánek, na kterém se podepsalo uvedení nové kolekce oblečení a náročné přejezdy mezi Šumavou a Prahou.

„Dneska mě to na mistrovství ČR doběhlo a po 3/6 závodních kol jsem se nebyl schopnej hnout, vypnulo mi tělo. Nepíšu to, protože chci od někoho litovat, absolutně ne,“ dodal.

Biatlonista a influencer měl před lety problémy s váhou a také anorexií. Na konci příspěvku tak raději varoval své mladší fanoušky, aby se v žádném případě neinspirovali jeho životním stylem.

„Dávám to sem z důvodu, že jsem vzorem pro nejednoho mladého sportovce a nepřál bych si, aby někdo moje chyby opakoval, nedejbože se tímhle stylem života inspiroval,“ apeloval na své příznivce.

Zklamaný Ondřej Mánek bezprostředně po nepovedeném mistrovství ČR
Zklamaný Ondřej Mánek bezprostředně po nepovedeném mistrovství ČR